350 mililitrų | vanduo |
2 arbatiniai šaukšteliai | sausų mielių |
250 gramų | spelta šviesūs miltai |
125 gramai | ruginiai miltai |
125 gramai | spelta pilno grūdo miltai |
10 gramų | druska |
150 gramų | graikiniai riešutai (smulkinti) |
Mediniu šaukštu įmaišyti šiek tiek miltų į vandenį su mielėmis, kad būtų tiršta košelė.
Dubenį pridengti ir palikti 20 minučių, kol košelė suputos ir pakils.
Įmaišyti miltus.
Pagal poreikį įmaišyti likusį vandenį, kad tešla būtų standi ir drėgna.
Palikti tešlą 5 minutėms pastovėti.
Iš tešlos formuoti plokščią apskritimą, užberti riešutus.
Perlenkti tešlą pusiau, tuomet švelniai minkyti 2 - 4 minutes, kol riešutai tolygiai pasiskirstys tešloje.
Pridengus rankšluostėliu palaikyti 45 minutes.
Kildinti, kol padvigubės.
Ataušinti ant grotelių.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mielinė bulka su razinomis
- Pikantiška duona
- Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
- Duona su imbieru ir česnaku
- Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
- Citrinų duona
- Sūrūs riestainiai
- Vatikano duona
- Grūdėtoji duona
- Duonos keksas
- Sodininkų duona
- Šventinė spalvota mielinė pynė
- Apvaliosios bandelės
- Naminė balta duona
- Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Batonas su banano įdaru
- Ruginių miltų bandelės
- Balta sluoksniuota duona
- Plikyta duonelė "Mariaus"
- Saldi bananų duona
Duonelė su graikiniais riešutais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Vanduo,
350 mililitrų -
Sausos mielės,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Spelta šviesūs miltai ,
250 gramų -
Ruginiai miltai,
125 gramai -
Spelta pilno grūdo miltai,
125 gramai -
Druska,
10 gramų -
Graikiniai riešutai, smulkinti,
150 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pašildyti 100 ml vandens iki 37 laipsnių C.
Į didesnį dubenį sutrupinti mieles, užpilti šiltu vandeniu ir ištirpinti.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Viduryje padaryti duobutę ir supilti vandenį su mielėmis.
Mediniu šaukštu įmaišyti šiek tiek miltų į vandenį su mielėmis, kad būtų tiršta košelė.
Dubenį pridengti ir palikti 20 minučių, kol košelė suputos ir pakils.Supilti pusę likusio vandens.
Įmaišyti miltus.
Pagal poreikį įmaišyti likusį vandenį, kad tešla būtų standi ir drėgna.Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti apie 10 minučių, kol taps lygi, blizgi ir elastinga.
Palikti tešlą 5 minutėms pastovėti.
Iš tešlos formuoti plokščią apskritimą, užberti riešutus.
Perlenkti tešlą pusiau, tuomet švelniai minkyti 2 - 4 minutes, kol riešutai tolygiai pasiskirstys tešloje.Dėti tešlą į dubenį, uždengti švariu virtuvės rankšluostėliu ir palikti šiltoje vietoje kilti 1,5 - 2 valandas, kol padvigubės.
Iš pakilusios tešlos suformuoti pailgą kepalą arba galima krėsti į kvadratinę formą, tuomet bus kaip forminė duona.
Pridengus rankšluostėliu palaikyti 45 minutes.
Kildinti, kol padvigubės.Kepti 45 - 60 minučių, iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Ataušinti ant grotelių.
Skanaus!
Komentarai (3)
-
Evelina
2016-03-14 21:14
Skanumėlis