
42 gramai | mielės |
100 gramų | kviečiai (selenos) |
1 valgomasis šaukštas | medus |
900 gramų | kvietiniai miltai |
2 vienetai | svogūnai |
200 gramų | sūris |
2 valgomieji šaukštai | druska (jūros) |
Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais. Kietą sūrį sutarkuoti, o minkštą supjaustyti kubeliais arba sutrinti šakute.
Supjaustytus svogūnus, sūrį, druską ir likusius miltus suberti į paruoštą blendinį ir išminkyti blizgančią bei elastingą tešlą. Gerai išminkyta tešla nebelips prie dubens sienelių. Tešlą pridengti drobule ir palikti, kad pakiltų.
Ant miltais apibarstytos lentelės tešlą dar kartą perminkyti ir suformuoti duonos kepalą. Duoną dėti į riebalais išteptą skardą ir palikti, kad dar kartą pakiltų. Kepti ant vidurinio įkaitintos orkaitės įtvaro. Po 10 minučių (250 C) sumažinti ugnį ir baigti kepti (dar kepti 80 minučių 175 C).
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Silkė su ryžiais
-
Gaivūs lavašo suktinukai
-
Silkė pataluose su džiovintais grybais
-
ZIGMO silkė su daržovių salsa
-
Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
-
Krabų lazdelių kukuliai
-
Šokoladinės braškės
-
Kalakutienos kepsneliai
-
Skrudintos alyvuogės
-
Sumuštiniai su sūriu
-
Vieno kąsnio sumuštinukai su silke
-
Braškės šokolade
-
Sumuštinukai su silke
-
Silkė su porais, salierais ir majonezu
-
Silkė pataluose
-
Skanūs vafliai su įdaru
-
Aštrus krevečių užkandis
-
Sūrio rutuliukai
-
Lašišos sumuštinukai su mažaisiais pomidorais ir agurkais
-
Tartas su sūrio kremu/Pistou padažu ir glazūruotais pomidorais
Svogūnų duona su sūriu

-
Mielės,
42 gramai -
Kviečiai, selenos,
100 gramų -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
900 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sūris,
200 gramų -
Druska, jūros,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Blendinį paruošti iš sutrintų mielių, kviečių selenų, medaus, 3/4 l vandens (35 C) ir 250 g miltų. Dubenį su blendiniu pridengti drobule ir palikti, kad pastovėtų.
Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais. Kietą sūrį sutarkuoti, o minkštą supjaustyti kubeliais arba sutrinti šakute.
Supjaustytus svogūnus, sūrį, druską ir likusius miltus suberti į paruoštą blendinį ir išminkyti blizgančią bei elastingą tešlą. Gerai išminkyta tešla nebelips prie dubens sienelių. Tešlą pridengti drobule ir palikti, kad pakiltų.
Ant miltais apibarstytos lentelės tešlą dar kartą perminkyti ir suformuoti duonos kepalą. Duoną dėti į riebalais išteptą skardą ir palikti, kad dar kartą pakiltų. Kepti ant vidurinio įkaitintos orkaitės įtvaro. Po 10 minučių (250 C) sumažinti ugnį ir baigti kepti (dar kepti 80 minučių 175 C).