200 gramų | miltai | |
200 gramų | cukrus (rudas) | |
50 gramų | manų kruopos | |
1 vienetas | apelsinų | |
150 mililitrų | aliejaus | |
300 mililitrų | sojų pieno | |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
1 saujelė | aguonų | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 saujelė | razinos | |
6 valgomieji šaukštai | uogienė (geriausia naminė) | |
Papuošimui: | ||
5 skiltelės | šokoladas (juodasis, konditerinis) |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Braziliškas keksas
- Keksiukai kiekvienai dienai
- Bananiniai varškės keksiukai
- Keksas
- Grikių su dešrele ir sūriu keksiukai
- Keksiukai su spanguolėmis
- Keksas su cukinijomis, citrinomis ir aguonomis
- Varškiniai keksiukai
- Šokoladiniai keksiukai
- Keksiukai su vyšniomis
- Minkštas keksas su obuoliais ir razinomis
- Kefyriniai keksiukai
- Šokoladiniai keksiukai
- Magiški keksiukai
- Dribsnių keksiukai
- Keksas su razinomis
- Sūrio keksiukai
- Keksiukai su maskarponės-spanguolių kremu
- Keksiukai su varške ir džiovintom slyvom
- Keksas su bananais
Veganiški apelsininiai keksiukai su aguonomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
200 gramų -
Cukrus, rudas,
200 gramų -
Manų kruopos,
50 gramų -
Apelsinai,
1 vienetas -
Aliejus,
150 mililitrų -
Sojų pienas,
300 mililitrų -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Aguonos,
1 saujelė -
Druska,
1 žiupsnelis -
Razinos,
1 saujelė -
Uogienė, geriausia naminė,
6 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Šokoladas, juodasis, konditerinis,
5 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus, manų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius, cinamoną, druską, aguonas sumaišykite dubenyje. Iš 1 - 2 apelsinų išsispauskite sultis (turėtų gautis apie 6 v.š. ). Sultis, aliejų ir pieną supilkite į dubenį, kuriame sumaišyti sausi produktai. Viską išmaišykite. Tešla turėtų būti skystos konsistencijos, bet ne per skysta. Jeigu atrodo per kieta, pridėkite dar šiek tiek augalinio pieno.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 -220°C temperatūros. Tešlą po 2 - 3 šaukštus dėkite į silikonines formeles (nedėkite iki pat viršaus, nes kepant keksiukai iškils). Paskaninimui ant vienų keksiukų galima uždėti po šaukštą uogienės, ant kitų - po kelias razinas.
Keksiukus dėkite kepti ir kepkite apie 15-20 min. Prižiūrėkite, kad nesudegtų! Išėmus galima aptepti tirpintu konditeriniu šokoladu. Galima užbarstyti ir kokosų drožlių, jog atrodytų kaip sniegas.
Skanaus.
Komentarai (4)
-
Ieva
2014-02-03 21:33
kokia uogiene dejot?:)
-
Aušra
2013-12-18 20:36
Pipirų nedėkite, nežinau, kodėl jie prirašyti prie ingredientų :)