Nupjauti viršutinius smailus žvynų galus ir stiebą su artišoko dugnelio dalimi, pjūvio vietą suvilgyti citrinos rūgštimi. Iš šerdies išimti skaidulas. Žiedynus nuplauti ir surišti siūlu. Artišoką įdėti į citrinos rūgštimi parūgštintą ir pasūdytą vandenį ir virti tol, kol dugnelis pasidarys minkštas.
Atrišti siūlus ir artišoką prikimšti virtų ir svieste su svogūnais apkeptų pievagrybių.
Paduodant, užpilti grietinės padažu arba majonezu, apibarstyti žaliais krapais.
Artišokai, įdaryti pievagrybiais
INGREDIENTAI:
4 vienetai | artišokų |
50 gramų | pievagrybiai |
1 vienetas | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Avokadai su krevetėmis
- Silkės ir bulvės susitikimas
- Sumuštiniai su rūkytu šamu, keptais pomidoriukais, razinomis ir kedro riešutais
- Ant grotelių keptos daržovės
- Užkandis "Žiemos puokštė"
- Silkė su salotomis
- Lašišos paštetas su žirneliais ir olandišku padažu
- Krepšeliai su grybais
- Suši su krabų lazdelėmis
- Terrine kalakutienos ir vištienos
- Kiaušinių krepšeliai
- Lazdelės su sūriu
- Užkandis su ZIGMO silke ir tepamu sūriu Philadelphia
- Užkandis su vytinta jautiena
- Ančiukų širdelių užkandelė
- Įdarytų paprikų užkandis
- Vyniotinis iš faršo ir sūrio
- Karšti sumuštiniai su morkomis
- Silkių vyniotiniai
- Pikantiški sumuštiniai
Artišokai, įdaryti pievagrybiais
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Artišokai,
4 vienetai -
Pievagrybiai,
50 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nupjauti viršutinius smailus žvynų galus ir stiebą su artišoko dugnelio dalimi, pjūvio vietą suvilgyti citrinos rūgštimi. Iš šerdies išimti skaidulas. Žiedynus nuplauti ir surišti siūlu. Artišoką įdėti į citrinos rūgštimi parūgštintą ir pasūdytą vandenį ir virti tol, kol dugnelis pasidarys minkštas.
Atrišti siūlus ir artišoką prikimšti virtų ir svieste su svogūnais apkeptų pievagrybių.
Paduodant, užpilti grietinės padažu arba majonezu, apibarstyti žaliais krapais.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...