Nupjauti viršutinius smailus žvynų galus ir stiebą su artišoko dugnelio dalimi, pjūvio vietą suvilgyti citrinos rūgštimi. Iš šerdies išimti skaidulas. Žiedynus nuplauti ir surišti siūlu. Artišoką įdėti į citrinos rūgštimi parūgštintą ir pasūdytą vandenį ir virti tol, kol dugnelis pasidarys minkštas.
Atrišti siūlus ir artišoką prikimšti virtų ir svieste su svogūnais apkeptų pievagrybių.
Paduodant, užpilti grietinės padažu arba majonezu, apibarstyti žaliais krapais.

Artišokai, įdaryti pievagrybiais
INGREDIENTAI:
4 vienetai | artišokų |
50 gramų | pievagrybiai |
1 vienetas | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lavašo suktinukai su rūkyta vištiena ir majonezu
-
Sūdytos lašišos užkandėlė su grūdėtų garstyčių padažu ir pomidorais
-
Marinuotos lašišos užkandis CEVICHE
-
Greitai įdaryti kiaušiniai
-
Šaltiena greitpuodyje
-
Keksiukiniai pusryčiai
-
Valentino sumuštinukai
-
Grietinėlės sūrio užtepėlė su ZIGMO lašišos file
-
VILIUKO sumuštiniai
-
Silkė patale
-
Silkė su virtomis daržovėmis ir krienų su majonezu padažu
-
Vaisių buketas
-
Prieskonių karalienės Vitos Klišaitienės lašišos tartaro su avokadu ir greipfruto-pipirų „ikrais“ receptas
-
Kepenėlių vyniotinis su kiaušinių
-
Pašteto ryšulėliai lavaše
-
Sūrio ir mėsos miksas
-
Bulviniai lizdeliai su silke
-
Mandarinai su šokoladu ir baziliku
-
Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
-
Kepenų paštetas
Artišokai, įdaryti pievagrybiais
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Artišokai,
4 vienetai -
Pievagrybiai,
50 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nupjauti viršutinius smailus žvynų galus ir stiebą su artišoko dugnelio dalimi, pjūvio vietą suvilgyti citrinos rūgštimi. Iš šerdies išimti skaidulas. Žiedynus nuplauti ir surišti siūlu. Artišoką įdėti į citrinos rūgštimi parūgštintą ir pasūdytą vandenį ir virti tol, kol dugnelis pasidarys minkštas.
Atrišti siūlus ir artišoką prikimšti virtų ir svieste su svogūnais apkeptų pievagrybių.
Paduodant, užpilti grietinės padažu arba majonezu, apibarstyti žaliais krapais.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...