Nupjauti viršutinius smailus žvynų galus ir stiebą su artišoko dugnelio dalimi, pjūvio vietą suvilgyti citrinos rūgštimi. Iš šerdies išimti skaidulas. Žiedynus nuplauti ir surišti siūlu. Artišoką įdėti į citrinos rūgštimi parūgštintą ir pasūdytą vandenį ir virti tol, kol dugnelis pasidarys minkštas.
Atrišti siūlus ir artišoką prikimšti virtų ir svieste su svogūnais apkeptų pievagrybių.
Paduodant, užpilti grietinės padažu arba majonezu, apibarstyti žaliais krapais.

Artišokai, įdaryti pievagrybiais
INGREDIENTAI:
4 vienetai | artišokų |
50 gramų | pievagrybiai |
1 vienetas | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Krabų mėsos „Rafaelo“
-
Sūrio užkandis prie vyno
-
Zarangollo Murciano – ispaniškas cukinijos užkandis
-
Blynelių ir lašišos užkandėlė
-
Sūrių užkandelė
-
Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
-
Avokado užtepėlė
-
Pica su pomidorais ir dešra
-
Sūrio kremu įdaryta paprika
-
Įdaryti avokadai
-
Suši
-
Žėlė apelsino žievėje
-
Krabų lazdelės tešloje
-
Cukinijų gardėsis
-
Užkandis su vytinta jautiena
-
Vabaliukai
-
Užkandiniai spirgučiai prie alaus
-
Vasariškas omletas
-
Keksiukiniai pusryčiai
-
Lavašo sumuštiniai
Artišokai, įdaryti pievagrybiais
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Artišokai,
4 vienetai -
Pievagrybiai,
50 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nupjauti viršutinius smailus žvynų galus ir stiebą su artišoko dugnelio dalimi, pjūvio vietą suvilgyti citrinos rūgštimi. Iš šerdies išimti skaidulas. Žiedynus nuplauti ir surišti siūlu. Artišoką įdėti į citrinos rūgštimi parūgštintą ir pasūdytą vandenį ir virti tol, kol dugnelis pasidarys minkštas.
Atrišti siūlus ir artišoką prikimšti virtų ir svieste su svogūnais apkeptų pievagrybių.
Paduodant, užpilti grietinės padažu arba majonezu, apibarstyti žaliais krapais.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...