800 gramų | pieniškų dešrelių |
200 gramų | miltai |
200 gramų | sviestas |
100 mililitrų | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | sezamo sėklų |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
7 gramai | sausų mielių |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Močiutės bandelės su obuoliais
- Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
- Mielinės spurgos
- Minkštos bandelės su dešrelėmis
- Bulka su šokolado įdaru
- Dešriukai
- Bandelės su grybų įdaru
- Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
- Kumpio ir sūrio bandelės
- Bandelės su lašinukų įdaru
- Sūrio pyragėliai
- Pikantiški pyragėliai
- Bandelės su kopūstais
- Apvaliosios bandelės
- Bandelės su įdaru
- Skandinaviškos bandelės
- Pyragaičiai su įdaru
- "Traškio" bandelė
- Pusryčių bandelės
- Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
Minkštos bandelės su dešrelėmis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Pieniškos dešrelės,
800 gramų -
Miltai,
200 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Pienas,
100 mililitrų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sezamo sėklos,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Sausos mielės,
7 gramai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pieną pašildome iki kambario temperatūros. Suberiame cukrų, mieles ir išplakame, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenėlį uždengiame rankšluostėliu ir padedame šiltai 10-15 minučių, kol suputos.
Didesniame dubenyje sumaišome miltus su žiupsneliu druskos, dedame kambario temperatūroje suminkštėjusį sviestą ir minkome rankomis, kol gausime trupinius.
Į gautus trupinius supilame mieles su pienu ir minkome. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų.
Kai tešla jau paruošta, uždengiame ir dedame ją ~1 val į šiltą vietą, kad tešla pakiltų dvigubai.
Po valandos imame tešlą, iškočiojame ir supjaustome juostelėmis. Tuomet imame dešrelę ir aplink ją vyniojame juostelę. Dedame į kepimo skardą.
Tuomet išplakame kiaušinį ir paruoštu plakiniu aptepame bandeles. Ant viršaus apibarstome sezamo sėklomis.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 C (iš viršaus ir apačios funkcija) temperatūroje apie 20 - 25min, kol gražiai apskrunda. Valgome su mėgstamu padažu, pvz., majonezas, pomidorų padažas ir česnakas. Skanaus. :)