Iš grybų, petražolių, saliero, svogūno, poro ir vandens išverdamas sultinys.
Burokėliai nulupami, nuplaunami, supjaustomi šiaudeliais arba stambiai sutarkuojami ir sudedami į keptuvę. Pridedama sviesto, pakepinama, beriama miltų, cukraus, druskos, išmaišoma, įpilama acto ir troškinama. Kai burokėliai pasidaro pusiau minkšti, sudedami šiaudeliais supjaustyti grybai, sutrintas česnakas ir dar patroškinama. Po to viskas sudedama į išvirtą, perkoštą sultinį ir pakaitinama.
Į sriubą galima įdėti virtų supjaustytu bulvių arba jas paduoti atskirai.
Recepte pateikti kiekiai vienai porcijai.

Barščiai su džiovintais grybais
INGREDIENTAI:
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
1 arbatinis šaukštelis | sviestas |
0.5 valgomojo šaukšto | kvietiniai miltai |
šiek tiek | bulvių |
170 gramų | burokėliai |
šiek tiek | morkos |
1 vienetas | petražolės |
šiek tiek | salierai |
0.5 vieneto | svogūnai |
šiek tiek | poras |
10 gramų | grybai (džiovinti) |
šiek tiek | acto |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Makaronų sriuba su jautienos juostelėmis
-
Čili sriuba
-
Dilgėlių sriuba
-
Aštri pomidorų sriuba
-
Daržovių sriuba su žiediniais kopūstais
-
Trinta brokolių ir žirnių sriuba
-
Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
-
Ukrainietiški barščiai
-
Vasaros sriuba
-
Žalumynų ir sūrio sriuba
-
Aguonpienis
-
Baltoji brokolių sriuba
-
Sriuba su perlinėm kruopom
-
Vištienos sultinys
-
Prancūziška žirnienė
-
Sultinys su pievagrybiais
-
Pomidorinė sriuba
-
Imbierinė avokadų sriuba
-
Pomidorų sriuba su mėsa
-
Leipcigo daržovių šiupininė
Barščiai su džiovintais grybais
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Druska
- Cukrus
-
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Sviestas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
0.5 valgomojo šaukšto - Bulvės
-
Burokėliai,
170 gramų - Morkos
-
Petražolės,
1 vienetas - Salierai
-
Svogūnai,
0.5 vieneto - Poras
-
Grybai, džiovinti,
10 gramų - Actas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Iš grybų, petražolių, saliero, svogūno, poro ir vandens išverdamas sultinys.
Burokėliai nulupami, nuplaunami, supjaustomi šiaudeliais arba stambiai sutarkuojami ir sudedami į keptuvę. Pridedama sviesto, pakepinama, beriama miltų, cukraus, druskos, išmaišoma, įpilama acto ir troškinama. Kai burokėliai pasidaro pusiau minkšti, sudedami šiaudeliais supjaustyti grybai, sutrintas česnakas ir dar patroškinama. Po to viskas sudedama į išvirtą, perkoštą sultinį ir pakaitinama.
Į sriubą galima įdėti virtų supjaustytu bulvių arba jas paduoti atskirai.
Recepte pateikti kiekiai vienai porcijai.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...