Iš grybų, petražolių, saliero, svogūno, poro ir vandens išverdamas sultinys.
Burokėliai nulupami, nuplaunami, supjaustomi šiaudeliais arba stambiai sutarkuojami ir sudedami į keptuvę. Pridedama sviesto, pakepinama, beriama miltų, cukraus, druskos, išmaišoma, įpilama acto ir troškinama. Kai burokėliai pasidaro pusiau minkšti, sudedami šiaudeliais supjaustyti grybai, sutrintas česnakas ir dar patroškinama. Po to viskas sudedama į išvirtą, perkoštą sultinį ir pakaitinama.
Į sriubą galima įdėti virtų supjaustytu bulvių arba jas paduoti atskirai.
Recepte pateikti kiekiai vienai porcijai.
Barščiai su džiovintais grybais
INGREDIENTAI:
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | cukrus |
| 1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
| 1 arbatinis šaukštelis | sviestas |
| 0.5 valgomojo šaukšto | kvietiniai miltai |
| šiek tiek | bulvių |
| 170 gramų | burokėliai |
| šiek tiek | morkos |
| 1 vienetas | petražolės |
| šiek tiek | salierai |
| 0.5 vieneto | svogūnai |
| šiek tiek | poras |
| 10 gramų | grybai (džiovinti) |
| šiek tiek | acto |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Arvydo pertrinta brokolių sriuba
-
Moliūgų sriuba
-
Kreminė vištienos sriuba
-
Avokadų sriuba su imbieru
-
Šaltibarščiai
-
Pikantiška trinta sriubytė su skrebučiais
-
Sriuba "Fazenda"
-
Grybų sriuba su duona
-
Agurkų sriuba
-
Lašišos sriuba
-
Bulvių ir mėsos sriuba
-
Trinta moliūgų sriuba
-
Burokėlių sriuba
-
Moliūgų sriuba
-
Lietuviška kopūstienė
-
Arvydo barščiai su aviena
-
Paprikų ir vištienos sriuba
-
Šamienė
-
Agurkinė
-
Obuolių ir kriaušių sriuba
Barščiai su džiovintais grybais
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Druska
- Cukrus
-
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Sviestas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
0.5 valgomojo šaukšto - Bulvės
-
Burokėliai,
170 gramų - Morkos
-
Petražolės,
1 vienetas - Salierai
-
Svogūnai,
0.5 vieneto - Poras
-
Grybai, džiovinti,
10 gramų - Actas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Iš grybų, petražolių, saliero, svogūno, poro ir vandens išverdamas sultinys.
Burokėliai nulupami, nuplaunami, supjaustomi šiaudeliais arba stambiai sutarkuojami ir sudedami į keptuvę. Pridedama sviesto, pakepinama, beriama miltų, cukraus, druskos, išmaišoma, įpilama acto ir troškinama. Kai burokėliai pasidaro pusiau minkšti, sudedami šiaudeliais supjaustyti grybai, sutrintas česnakas ir dar patroškinama. Po to viskas sudedama į išvirtą, perkoštą sultinį ir pakaitinama.
Į sriubą galima įdėti virtų supjaustytu bulvių arba jas paduoti atskirai.
Recepte pateikti kiekiai vienai porcijai.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
