500 gramų | jautiena (išpjova) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
Bifšteksą kepkite virš labai karštų anglių, iš pradžių ant aukštai pakeltų grotelių, vėliau, anglims auštant, jas po truputį leiskite žemyn.
Anglis paskirstykite kiek plačiau, nei ant grotelių užima mėsa.
Bifšteksą reikia versti tik vieną kartą - kai pirma pusė apkepa tiek, kiek norite.
Jei norite bifštekso su krauju, 200 g svorio riekę kepkite 15 minučių, visiškai ji iškepa per 20 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jautienos kepsnys
- Toskaniškas veršienos pjausnys
- Sprandinės kepsnys
- Margaritos įdarytos paprikos
- Veršienos kumpis su obuoliais
- Kiaulienos išpjovos suktinukai ant iešmelio
- Sprandinės suktinukai su malta mėsa ir sūriu
- Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
- Mėsos pynutės
- Įdaryta cukinija
- Kiauliena su imbieru
- Aštrūs mamos kotletukai
- Kiaulienos faršo kukuliukai įdaryti sūriu
- Maltos mėsos kotletai su sūrio įdaru
- Tomo šašlykai "Skanumėlis"
- Mėsa folijoje
- Pyragas su mėsa
- Kiaulienos kepsniai su malta jautiena
- Įdaryta kepta kiauliena
- Faršu įdarytos bulvės
Bifšteksas ant grotelių
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena, išpjova,
500 gramų - Druska
- Kvapieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išpjovą supjaustykite riekėmis, išmuškite, ištrinkite druska ir pipirais.
Bifšteksą kepkite virš labai karštų anglių, iš pradžių ant aukštai pakeltų grotelių, vėliau, anglims auštant, jas po truputį leiskite žemyn.
Anglis paskirstykite kiek plačiau, nei ant grotelių užima mėsa.
Bifšteksą reikia versti tik vieną kartą - kai pirma pusė apkepa tiek, kiek norite.
Jei norite bifštekso su krauju, 200 g svorio riekę kepkite 15 minučių, visiškai ji iškepa per 20 minučių.
Komentarai (7)
-
nesupratau
2012-06-26 14:41
Kalba apie steiko kepima, o raso apie bifsteksa/. tai kas is tikro turetu but?
-
Alfa
2012-02-04 16:06
Pirmiausia - tikram steikui mesa turi but brandinta. Pjauti raumens skaidulas skersai ir medaljono plokstumas sutepti alyvuogiu aliejumi, o ismusti mesos jokiu budu negalima. Abi puses kepti ant karstu angliu po 2 min. ir apkepus sudeti i karsta inda virs karstu pelenu. Tokiu budu steikas is kruvino letai tampa vidutiniu o veliau ir gerai iskeptu. As sudau ir barstau pipirais jau apkepta mesa, kai ji bresta inde virs pelenu.
-
Inga
2010-09-10 15:58
Kepant 15-20 min mesa buna kieta, norint kad butu mesyte minksta negalima kepti ilgiau 4- 8 min priklausomai nuo dydzio, tuo labiau negalima ismusti.