
500 gramų | jautiena (išpjova) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
Bifšteksą kepkite virš labai karštų anglių, iš pradžių ant aukštai pakeltų grotelių, vėliau, anglims auštant, jas po truputį leiskite žemyn.
Anglis paskirstykite kiek plačiau, nei ant grotelių užima mėsa.
Bifšteksą reikia versti tik vieną kartą - kai pirma pusė apkepa tiek, kiek norite.
Jei norite bifštekso su krauju, 200 g svorio riekę kepkite 15 minučių, visiškai ji iškepa per 20 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos vyniotinis su medžiotojų dešrelėmis
-
Netikras Zuikis kitaip
-
Suktinukai patale
-
Sprandinė kopūsto lape
-
Troškinta jautiena su paprika
-
Keptas triušis su ryžiais
-
Jautienos pjausnys garstyčių marinate
-
Kepsniai su sūriu ir česnaku
-
Totoriška aviena su garstyčių padažu
-
Plovas
-
Dešrelės su įdaru
-
Keptas kiaulienos kumpis
-
Mėsos kepsnys su grybais
-
Ryžių ir veršienos blyneliai
-
Kepti kiaulių kulniukai (karka)
-
Giminės kotletai ant laužo
-
Kiaulienos išpjova su gnocchi virtinukais
-
Orkaitėje kepti kotletai su sūriu
-
Jautienos didkepsnis su pistacijomis
-
Maltiniai su grybų padažu
Bifšteksas ant grotelių

- Paruošimo laikas:
-
Jautiena, išpjova,
500 gramų - Druska
- Kvapieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išpjovą supjaustykite riekėmis, išmuškite, ištrinkite druska ir pipirais.
Bifšteksą kepkite virš labai karštų anglių, iš pradžių ant aukštai pakeltų grotelių, vėliau, anglims auštant, jas po truputį leiskite žemyn.
Anglis paskirstykite kiek plačiau, nei ant grotelių užima mėsa.
Bifšteksą reikia versti tik vieną kartą - kai pirma pusė apkepa tiek, kiek norite.
Jei norite bifštekso su krauju, 200 g svorio riekę kepkite 15 minučių, visiškai ji iškepa per 20 minučių.
Komentarai (7)
-
nesupratau
2012-06-26 14:41
Kalba apie steiko kepima, o raso apie bifsteksa/. tai kas is tikro turetu but?
-
Alfa
2012-02-04 16:06
Pirmiausia - tikram steikui mesa turi but brandinta. Pjauti raumens skaidulas skersai ir medaljono plokstumas sutepti alyvuogiu aliejumi, o ismusti mesos jokiu budu negalima. Abi puses kepti ant karstu angliu po 2 min. ir apkepus sudeti i karsta inda virs karstu pelenu. Tokiu budu steikas is kruvino letai tampa vidutiniu o veliau ir gerai iskeptu. As sudau ir barstau pipirais jau apkepta mesa, kai ji bresta inde virs pelenu.
-
Inga
2010-09-10 15:58
Kepant 15-20 min mesa buna kieta, norint kad butu mesyte minksta negalima kepti ilgiau 4- 8 min priklausomai nuo dydzio, tuo labiau negalima ismusti.