Mieles ištirpiname su šiltu pienu ir paliekame, kol suburbuliuos. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus uogienę, ir minkykite tešlą. Kai tešla bus gerai suminkyta, ją padėkite šiltai kilti apie 40 minučių.
Kepimo indą ištepkite sviestu.
Tešla išminkykite ir padalykite į dalis. Į kiekvieną dalį dėkite uogienės ir formuokite rutulį, jį dėkite į skardą ir taip likusias dalis, jas dėkite vieną šalia kitos. Paliekame dar 30 minučių pakilti.
Aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome sezamo sėklomis. Dedame į orkaitę, kuri yra įkaitinta iki 180 C laipsnių temperatūros ir kepame apie 25 - 30 minučių.

Bulka staigmena
INGREDIENTAI:
390 gramų | kvietiniai miltai |
180 mililitrų | pienas |
15 gramų | mielės (šviežios) |
40 gramų | sviestas |
4 valgomieji šaukštai | cukrus |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | uogienė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Skanus riešutų pyragas
-
Graikų pyragas
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Pyragas "Obuoliukas"
-
Sausainiai „Pirštukai“
-
Jogurtinis keksas su raudonųjų arba juodųjų serbentų kremu
-
Morkų tortas
-
Velykinis varškės traputis
-
Mini kreminio sūrio pyragėliai
-
Firminis mamos persikų pyragas
-
Duonelė su graikiniais riešutais
-
Keksiukai su spanguolėmis
-
Varškės ir cinamono vasaros pyragas
-
Blynų tortas
-
Trijų pienų tortas
-
Imbieriniai elniukai
-
Morkų pyragaičiai
-
Ananasų pyragas puodelyje
-
Geriausias citrininis keksas
-
Šokoladiniai sausainiai
Bulka staigmena
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Kvietiniai miltai,
390 gramų -
Pienas,
180 mililitrų -
Mielės, šviežios,
15 gramų -
Sviestas,
40 gramų -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio - Vanilinis cukrus
-
Kiaušiniai,
2 vienetai - Uogienė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mieles ištirpiname su šiltu pienu ir paliekame, kol suburbuliuos. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus uogienę, ir minkykite tešlą. Kai tešla bus gerai suminkyta, ją padėkite šiltai kilti apie 40 minučių.
Kepimo indą ištepkite sviestu.
Tešla išminkykite ir padalykite į dalis. Į kiekvieną dalį dėkite uogienės ir formuokite rutulį, jį dėkite į skardą ir taip likusias dalis, jas dėkite vieną šalia kitos. Paliekame dar 30 minučių pakilti.
Aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome sezamo sėklomis. Dedame į orkaitę, kuri yra įkaitinta iki 180 C laipsnių temperatūros ir kepame apie 25 - 30 minučių.
Reklama:
Komentarai (4)
-
Margo
2011-07-21 20:41
Batonas, ne bulka :)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...