Mieles ištirpiname su šiltu pienu ir paliekame, kol suburbuliuos. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus uogienę, ir minkykite tešlą. Kai tešla bus gerai suminkyta, ją padėkite šiltai kilti apie 40 minučių.
Kepimo indą ištepkite sviestu.
Tešla išminkykite ir padalykite į dalis. Į kiekvieną dalį dėkite uogienės ir formuokite rutulį, jį dėkite į skardą ir taip likusias dalis, jas dėkite vieną šalia kitos. Paliekame dar 30 minučių pakilti.
Aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome sezamo sėklomis. Dedame į orkaitę, kuri yra įkaitinta iki 180 C laipsnių temperatūros ir kepame apie 25 - 30 minučių.
Bulka staigmena
INGREDIENTAI:
390 gramų | kvietiniai miltai |
180 mililitrų | pienas |
15 gramų | mielės (šviežios) |
40 gramų | sviestas |
4 valgomieji šaukštai | cukrus |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | uogienė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pica - vaikams
- Trupininis pyragas
- Sluoksniuotos tešlos sausainiai su braškėmis
- Pascha
- Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
- Šokoladinis pyragas su riešutais
- Margi keksiukai
- Vafliai su graikiniais riešutais
- Manų kruopų keksas
- Varškės pyragas "Apelsinas"
- Bandelės su cinamonu
- Aviečių pyragas
- Medaus pyragas su riešutais
- Makaronų ir obuolių apkepas
- Trijų skonių pynė
- Vasaros sezono obuolių "Šarlotė"
- Vasaros vyšnia
- Gaivus varškės tortelaitis
- Žuvies pyragas
- Varškės pyragas su obuoliais
Bulka staigmena
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Kvietiniai miltai,
390 gramų -
Pienas,
180 mililitrų -
Mielės, šviežios,
15 gramų -
Sviestas,
40 gramų -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio - Vanilinis cukrus
-
Kiaušiniai,
2 vienetai - Uogienė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mieles ištirpiname su šiltu pienu ir paliekame, kol suburbuliuos. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus uogienę, ir minkykite tešlą. Kai tešla bus gerai suminkyta, ją padėkite šiltai kilti apie 40 minučių.
Kepimo indą ištepkite sviestu.
Tešla išminkykite ir padalykite į dalis. Į kiekvieną dalį dėkite uogienės ir formuokite rutulį, jį dėkite į skardą ir taip likusias dalis, jas dėkite vieną šalia kitos. Paliekame dar 30 minučių pakilti.
Aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome sezamo sėklomis. Dedame į orkaitę, kuri yra įkaitinta iki 180 C laipsnių temperatūros ir kepame apie 25 - 30 minučių.
Reklama:
Komentarai (4)
-
Margo
2011-07-21 20:41
Batonas, ne bulka :)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...