200 gramų | bulvių (virtos) |
200 mililitrų | jogurtas (natūralus) |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | aguonų |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
100 gramų | kvietiniai miltai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
- Sumuštiniai su rūkytu šamu, keptais pomidoriukais, razinomis ir kedro riešutais
- Aštrūs antienos kukuliukai
- Omletas su riešutais
- Gaspadoriaus užkanda
- Antienos filė su traškučiais ir ožkos pieno sūriu
- Silkės užkandelė
- Įdaryta paprika
- Dideli Guliverio pirštai
- Liežuvio užkandėlė
- Braškės šokolade
- Kiaušiniai su špinatais ir feta sūriu
- Aštriai saldi kalakutienos užtepelė
- Vištienos sandvičiai
- Bulvės „Akordeonas“
- Pikantiški krepšeliai
- Migdolinės pelytės
- Dešriukai
- Vorų užkandėlė
- Dr. Oetker vištienos, ančiuvių ir šoninės vyniotinis
Bulviniai kleckučiai
-
Bulvės, virtos,
200 gramų -
Jogurtas, natūralus,
200 mililitrų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Aguonos,
1 valgomasis šaukštas - Druska
-
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali prireikti ir daugiau. Masę išmaišyti. Užkaisti puodą su vandeniu. Pasiruošti miltuotą lentelę. Arbatiniu šaukšteliu imti bulvių masės ir dėti ant miltuoto paviršiaus. Apvolioti bulvinukus miltais. Pasidaryti tokių rutuliukų apie 10. Kai vanduo puode užvirs, miltuotomis rankomis imti bulvių rutuliuką ir pavolioti rankomis, kad gautųsi toks storas vikšras. Jeigu neišeina klecko suformuoti, gali būti, kad masė per skysta. Pridėkite miltų. Virti tol, kol kleckučiai iškils. Tuo tarpu galima pasiruošti dar 10 bulvinių rutuliukų, kuriuos toliau virsime. Išvirusius kleckiukus reikia apkepti svieste arba aliejuje iš abiejų pusių, kad įgautų auksinę spalvą. Tuomet juos dedame į lėkštę, apibarstome cukraus pudra, patiekiame su mėlynių ar kitokia uogiene. Skanaus :)