Į verdantį sultinį įmesti žiupsnelį pankolių sėklų ir gabalėlį žvaigždinio anyžiaus. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepti smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas. Daržovėms suminkštėjus, suberti miltus ir maišydami kepti, kol neliks žalių miltų kvapo. Paruoštą masę sukrėsti į sultinį, gerai išmaišyti ir užvirti. Tada į puodą dėti kruopščiai nuplautas ir susmulkintas dilgėles ir pavirti kelias minutes. Kietai virtus kiaušinius perpjauti per pusę ir į sriubą įdėti baigiant virti.
Skanaus.

Dilgėlių sriuba
Porcijų skaičius:
2
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 mililitrų | vištiena (sultinys) |
1 žiupsnelis | pankolis (sėklos) |
1 vienetas | anyžiaus (žvaigždinis) |
1 sauja | dilgėlės |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
2 arbatiniai šaukšteliai | miltai |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | alyvuogių aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Makaronų sriuba su daržovėmis
-
Mamos žirnių sriuba
-
Daržovių sriuba su žiediniais kopūstais
-
Sūrio sriuba su krevetėmis
-
Žirnienė su grybais
-
Vengriška žuvienė
-
Ispaniška daržovių sriuba - Sopa Alicantina
-
Žuvienė iš konservų
-
Koldūnų sriuba
-
Gurmaniška pomidorų sriuba
-
Daržovių sriuba su raugintais agurkais
-
Rūgštynių ir špinatų sriuba
-
Sidabražolės sriuba
-
Apelsinų sriuba
-
Persikais, muskatu, česnakais pagardinta kiaulienos sriuba
-
Žalumynų ir sūrio sriuba
-
Brokolių sriuba
-
Pupelių sriuba
-
Žirnių sriuba
-
Pupelių ir kukurūzų sriuba
Dilgėlių sriuba
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Vištiena, sultinys,
500 mililitrų -
Pankolis, sėklos,
1 žiupsnelis -
Anyžius, žvaigždinis,
1 vienetas -
Dilgėlės,
1 sauja -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Miltai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į verdantį sultinį įmesti žiupsnelį pankolių sėklų ir gabalėlį žvaigždinio anyžiaus. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepti smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas. Daržovėms suminkštėjus, suberti miltus ir maišydami kepti, kol neliks žalių miltų kvapo. Paruoštą masę sukrėsti į sultinį, gerai išmaišyti ir užvirti. Tada į puodą dėti kruopščiai nuplautas ir susmulkintas dilgėles ir pavirti kelias minutes. Kietai virtus kiaušinius perpjauti per pusę ir į sriubą įdėti baigiant virti.
Skanaus.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...