
1 vienetas | kiaušiniai |
100 gramų | sviestas |
šiek tiek | druska |
250 gramų | kvietiniai miltai |
0.5 arbatinio šaukštelio | mielės |
Tešla greitai užmaišoma ir 0,5 val. palaikoma šaltoje vietoje. Po to ji iškočiojama ir sudedama į torto formą (tešlos kraštai smarkiai pakeliami). Sviestas išsukamas su cukrumi, į šią masę įmušami kiaušiniai ir supilami miltai, įberiama druskos, citrinos žievelės, įpilama citrinos sulčių (norint galima įpilti romo ir įdėti karčiųjų migdolų). Šviežias pienas pakaitinamas, bet neužvirinamas. Tortas kepamas orkaitėje 10—15 min. Į paruoštą kremo mišinį supilamas šiltas pienas, viskas 2—3 min. pamaišoma maišytuvėje, kol sutirštėja, ir tučtuojau užpilama ant torto. Tortas kepamas dar 30 min., kol jo paviršius apkepa ir pasidaro rusvas.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tobulo skonio rudens pyragas
-
Obuolių pyragas su citrininiu glajumi
-
Prancūziškas pyragas
-
Vaisių tortas
-
Pyragas "Kiselius"
-
Kurmio kalnelis
-
Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Obuolių ir riešutų pyragas
-
Pyragas su sūriu, kumpiu ir alyvuogėmis
-
Tinginys pagal J. Oliverį
-
Vanilinis obuolių pyragas
-
Rusiškas morkų pyragas
-
Trupininis pyragas su varške ir persikais
-
Varškės pyragas su vyšniomis ir kokoso pienu
-
Spalvotas varškės pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Sūrio ir svogūnų pyragas
-
Šokoladinis pyragas su riešutais
-
Velykinis pyragas su įdaru
Drezdeno tortas

- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
100 gramų - Druska
-
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Mielės,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kremui papildomai reikės: 100 g sviesto, 100 g cukraus, 50 g miltų, 2 kiaušiniai, žiupsnelis druskos, 0,5L pieno, 3—4 šaukštai citrinos sulčių, 0,5 citrinos žievelė, galima įdėti 4—5 karčiuosius migdolus.
Tešla greitai užmaišoma ir 0,5 val. palaikoma šaltoje vietoje. Po to ji iškočiojama ir sudedama į torto formą (tešlos kraštai smarkiai pakeliami). Sviestas išsukamas su cukrumi, į šią masę įmušami kiaušiniai ir supilami miltai, įberiama druskos, citrinos žievelės, įpilama citrinos sulčių (norint galima įpilti romo ir įdėti karčiųjų migdolų). Šviežias pienas pakaitinamas, bet neužvirinamas. Tortas kepamas orkaitėje 10—15 min. Į paruoštą kremo mišinį supilamas šiltas pienas, viskas 2—3 min. pamaišoma maišytuvėje, kol sutirštėja, ir tučtuojau užpilama ant torto. Tortas kepamas dar 30 min., kol jo paviršius apkepa ir pasidaro rusvas.
Komentarai (6)
-
aukse
2009-06-22 17:54
KODEL SALTAI REIKIA LAIKYTI TESLA??? JUK IDEJOME MIELIU! TAI GAL KAIP TIK SILTAI!!!! :-) bet patiekalas ger5as :super: :super:
-
Simona
2008-11-22 10:44
Aprašymas tiesiog tragiškas. Turi perskaityti bent porą kartų, kad paaiškėtų ką po ko reikia daryti.