
150 gramų | grikiai |
0.5 litro | sultinys (daržovių) |
300 gramų | morkos |
200 mililitrų | grietinė |
50 gramų | sviestas |
150 gramų | sūris (fermentinis) |
1 vienetas | svogūnai |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Olandiškas ryžių pyragas
-
Sūrio apkepas
-
Suflė su žirneliais
-
Pica „Greitukas“
-
Omletas su paprika
-
Apkepas „Greitukas“
-
Kepta lašiša
-
Apkepėlė su ZIGMO Bismarck silke
-
Omletas su šviežiais bazilikais
-
Batono-obuolių apkepas
-
Pyragas „La Sūrio“
-
Picos blyneliai
-
Pica su saliamiu
-
Riešutų plokštainis (kugelis)
-
Pica su bulvėmis ir kumpiu
-
Pica su ančiuviais
-
Teisininko pica
-
Speltos pica
-
Lietinių tortas
-
Kepta tilapija su krevečių "kepuraite"
Grikių apkepas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Grikiai,
150 gramų -
Sultinys, daržovių,
0.5 litro -
Morkos,
300 gramų -
Grietinė,
200 mililitrų -
Sviestas,
50 gramų -
Sūris, fermentinis,
150 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grikius perliekite šaltu vandeniu ir suberkite į sultinį. Pamaišydamos virkite apie 15 min. , atvėsinkite. Morkas supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite svogūną.
Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, įpilkite 3 šaukštus vandens ir patroškinkite morkas ir svogūnus. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių, juos išplakite iki standžių putų.
Trynius sumaišykite su grietine, 100 g sūrio, pagardinkite druska ir pipirais. Grikius didesniame dubenyje sumaišykite su troškintomis morkomis ir svogūnais bei trynių mase.
Po to sukrėskite išplaktus baltymus ir viską gerai išmaišykite. Masę krėskite į riebalais išteptą formą, viršų pabarstykite likusiu sūriu, džiūvėsėliais, apdėliokite kubeliais pjaustytu sviestu.
Apkepą dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180°C temperatūroje, kol gražiai parus.