Purus rikotos sūrio apkepas
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
350 gramų | sūris (rikota) |
3 valgomieji šaukštai | manų kruopos |
350 mililitrų | pienas |
4 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
150 gramų | cukrus |
1 vienetas | citrinos žievelė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Piene išvirti manų kruopas ir leisti atvėsti košei (košė turi būti tiršta).
2.
Kiaušinių trynius sumaišyti su 100 g cukraus ir sumaišyti su sūriu ir vanile. Maišyti iki vientisos masės. Tada sudėti manų košės, pridėti tarkuotos citrinos žievelės (taip pat galima dėti ir razinų) ir vėl maišyti iki vientisos masės.
3.
Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Plakinį įmaišyti į turimą sūrio masę.
4.
Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti turimą masę.
5.
Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.
Patiekti su atšaldyta grietine.
Patiekti su atšaldyta grietine.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Veršio inkstų apkepas
- Prancūziškas pyragas
- Grybų apkepas su duona
- Kiaušinių apkepėlė
- Žuvies pudingas
- Duonos apkepas
- Rūkytos žuvies užkepėlė
- Bulvių pica
- Kepta tilapija su krevečių "kepuraite"
- Omletas su kumpiu ir žirneliais
- Tradicinė pica
- Sluoksniuotas apkepas
- Obuolių ir kukurūzų apkepas
- Pica su bulvėmis ir kumpiu
- Stebuklingas omletas
- Žuvies ir daržovių apkepas
- Ryžių pudingas
- Omletas su šviežiais bazilikais
- Lazanija su baziliku
- Krevečių užkepėlė
Purus rikotos sūrio apkepas
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Sūris, rikota,
350 gramų -
Manų kruopos,
3 valgomieji šaukštai -
Pienas,
350 mililitrų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
150 gramų -
Citrinos žievelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Piene išvirti manų kruopas ir leisti atvėsti košei (košė turi būti tiršta).
Kiaušinių trynius sumaišyti su 100 g cukraus ir sumaišyti su sūriu ir vanile. Maišyti iki vientisos masės. Tada sudėti manų košės, pridėti tarkuotos citrinos žievelės (taip pat galima dėti ir razinų) ir vėl maišyti iki vientisos masės.
Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Plakinį įmaišyti į turimą sūrio masę.
Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti turimą masę.
Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.
Patiekti su atšaldyta grietine.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...