
1 kilogramas | gudobelė (uogos) |
1 kilogramas | cukrus |
300 mililitrų | vanduo |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
šiek tiek | citrinos rūgštis |
Uogienę sudėti į sterilizuotus stiklainius, uždaryti ir ataušinti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Juodujų serbentų kompotas
-
Pomidorai su želatina
-
Konservuoti aguročiai
-
Agrastų marmeladas
-
Konservuotas kiaulienos troškinys
-
Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
-
Kaukazinių slyvaičių kompotas
-
Konservuotos paprikos
-
Erškėtrožių uogienė
-
Obuolienė
-
Obuolių sultys
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Baklažanų ikrai žiemai
-
Saldžiarūgštis padažas žiemai
-
Braškių kompotas
-
Raudonųjų serbentų drebučiai su vanile
-
Padažas "Uncle Ben's"
-
Paprasta vyšnių uogienė
Gudobelių uogienė

- Paruošimo laikas:
-
Gudobelė, uogos,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Vanduo,
300 mililitrų - Vanilinis cukrus
- Citrinos rūgštis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogas surūšiuoti, išmesti pažeistas uogas, lapus ir vaiskočius, nuplauti, išdžiovinti ir sudėti į emaliuotą puodą. Užpilti karštu sirupu (1 kg vaisių 1 kg cukraus ir 0,3 litro vandens) ir palaikyti 10 valandų. Išvirti per vieną kartą įdėjus citrinos rūgšties ir vanilinio cukraus atitinkamai 1,5 ir 0,05 g vienam kg gudobelės vaisių.
Uogienę sudėti į sterilizuotus stiklainius, uždaryti ir ataušinti.
Komentarai (7)
-
jonas
2016-09-22 15:11
Ką daryti su uogomis
-
bela
2016-07-15 13:53
o kaip su gudobeliu kauliukai su jais reikia virti ar juos kaip nors isimti. Bandziau virti tik ka nuskintas su kauliukais nelabai kas gavosi, nepatiko
-
Elena
2014-09-30 08:52
ilgiausiai uztruko uogu paruosimas..pjoviau pusiau ir valiau seklas..cukraus dejau maziau nei parasyta, nes visada apsigaunu su saldumu..zodziu is 1kg uogu gavosi 1.25l uogienes..gal jas reikejo "pablenderiuot" kad marmeladas gautusi..