1 kilogramas | gudobelė (uogos) |
1 kilogramas | cukrus |
300 mililitrų | vanduo |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
šiek tiek | citrinos rūgštis |
Uogienę sudėti į sterilizuotus stiklainius, uždaryti ir ataušinti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Džemas iš juodųjų serbentų
- Svarainių kompotas
- Juodų serbentų uogienė
- Šaltalankio uogienė
- Šaldyti grybai
- Konservuotos cukinijos su pomidorais
- Grybų sultys
- Raudonųjų serbentų uogienė
- Agrastų uogienė
- Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
- Juodųjų serbentų drebučiai
- Baklažanų ikrai žiemai
- Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
- Konservuota agurkų mišrainė
- Konservuoti kopūstai
- Obuolienė
- Marinuoti grybai
- Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
- Sedulos vaisių drebučiai
- Konservuotas kiaulienos troškinys
Gudobelių uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Gudobelė, uogos,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Vanduo,
300 mililitrų - Vanilinis cukrus
- Citrinos rūgštis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogas surūšiuoti, išmesti pažeistas uogas, lapus ir vaiskočius, nuplauti, išdžiovinti ir sudėti į emaliuotą puodą. Užpilti karštu sirupu (1 kg vaisių 1 kg cukraus ir 0,3 litro vandens) ir palaikyti 10 valandų. Išvirti per vieną kartą įdėjus citrinos rūgšties ir vanilinio cukraus atitinkamai 1,5 ir 0,05 g vienam kg gudobelės vaisių.
Uogienę sudėti į sterilizuotus stiklainius, uždaryti ir ataušinti.
Komentarai (7)
-
jonas
2016-09-22 15:11
Ką daryti su uogomis
-
bela
2016-07-15 13:53
o kaip su gudobeliu kauliukai su jais reikia virti ar juos kaip nors isimti. Bandziau virti tik ka nuskintas su kauliukais nelabai kas gavosi, nepatiko
-
Elena
2014-09-30 08:52
ilgiausiai uztruko uogu paruosimas..pjoviau pusiau ir valiau seklas..cukraus dejau maziau nei parasyta, nes visada apsigaunu su saldumu..zodziu is 1kg uogu gavosi 1.25l uogienes..gal jas reikejo "pablenderiuot" kad marmeladas gautusi..