Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Džemas iš juodųjų serbentų
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Aviečių marmeladas
-
Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
-
Spanguolių ir morkų marmeladas
-
Juodujų serbentų kompotas
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Apelsininė cukinija
-
Konservuota adžika
-
Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
-
Grybų sultys
-
Rabarbarų kompotas
-
Konservuoti kopūstai
-
Apelsininė cukinija
-
Braškių uogienė
-
Rabarbarai žiemai
-
Aštrūs rauginti agurkai
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
-
Raugerškio uogos, trintos su cukrumi
Džemas iš juodųjų serbentų
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...