Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.

Džemas iš juodųjų serbentų
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Cukinijų užkandis
-
Slyvų ir moliūgų uogienė
-
Pipirmėtės sultys
-
Žemuogių uogienė
-
Konservuoti žiediniai kopūstai
-
Marinuoti žiediniai kopūstai
-
Marinuoti burokėliai
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Kriaušių ir bruknių uogienė
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Marinuoti pomidorai
-
Braškių kompotas
-
Figų džemas
-
Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
-
Cukinijų kompotas su svarainiais
-
Lietuviška obuolienė
-
Konservuotos paprikos su pomidorais
-
Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Rabarbarų uogienė
Džemas iš juodųjų serbentų
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...