Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Džemas iš juodųjų serbentų
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 1 kilogramas | juodieji serbentai |
| 1.25 kilogramo | cukrus |
| 0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
-
Gudobelių uogienė
-
Obuolienė
-
Raugerškio uogos, trintos su cukrumi
-
Aviečių marmeladas
-
Kriaušių kompotas
-
Rabarbarų tyrė
-
Vyšnių uogienė
-
Cukinijų- ananasų konservai
-
Gervuogių kompotas su obuoliais
-
Kaukazinių slyvaičių kompotas
-
Konservuoti pomidorai
-
Slyvos bruknėse
-
Konservuotos paprikos
-
Aštrūs rauginti agurkai
-
Braškinė uogienė
-
Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
-
Apelsininė cukinija
-
Juodieji serbentai savo sultyse
-
Konservuoti špinatai
Džemas iš juodųjų serbentų
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
