Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.

Džemas iš juodųjų serbentų
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
-
Konservuotos cukinijos su pomidorais
-
Spanguolių ir morkų marmeladas
-
Slyvų ir moliūgų uogienė
-
Slyvų - aronijų kompotas
-
Rauginti agurkai
-
Aviečių džemas
-
Mėlynių kompotas
-
Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
-
Aštrūs marinuoti moliūgai
-
Konservuoti aguročiai
-
Lietuviška obuolienė
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Konservuoti kopūstai
-
Rabarbarų kompotas
-
Obuolių sultys
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
-
Moliūgų ir persikų uogienė
-
Gudobelių uogienė
Džemas iš juodųjų serbentų
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...