Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.

Džemas iš juodųjų serbentų
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kriaušienė
-
Apelsininė cukinija
-
Žemuogės cukruje
-
Obuolių ir moliūgų uogienė
-
Konservuoti kopūstai
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Konservuoti špinatai
-
Šaldyti grybai
-
Rauginti agurkai žiemai
-
Braškinė uogienė
-
Konservuoti aguročiai
-
Vyšnių kompotas
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Svarainių kompotas
-
Vyšnių uogienė
-
Pomidorai su želatina
-
Konservuoti baravykai
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
-
Cukinijų pagardas žiemai
Džemas iš juodųjų serbentų
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...