Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta.
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.

Braškinė uogienė
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | braškės |
1 kilogramas | cukrus |
1 skiltelė | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Svarainiai cukruje
-
Mėlynių kompotas
-
Braškių kompotas
-
Vyšnių kompotas
-
Apelsininė cukinija
-
Figų džemas
-
Kriaušių kompotas
-
Rauginti agurkai
-
Erškėtrožių uogienė
-
Kriaušių ir bruknių uogienė
-
Slyvų kompotas
-
Konservuoti špinatai
-
Konservuoti aguročiai
-
Kiauliena drebučiuose
-
Vyšnių kompotas
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
-
Juodujų serbentų kompotas
-
Konservuoti žirneliai
-
Aviečių džemas
-
Konservuota agurkų mišrainė
Braškinė uogienė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Braškės,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Vanduo,
1 skiltelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta.
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...