Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta.
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Braškinė uogienė
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 1 kilogramas | braškės |
| 1 kilogramas | cukrus |
| 1 skiltelė | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Konservuotos cukinijos su pomidorais
-
Rabarbarų uogienė
-
Braškių uogienė
-
Paprikia su medum
-
Konservuoti grybai
-
Obuolienė
-
Slyvų ir moliūgų uogienė
-
Konservuotos paprikos
-
Kiauliena drebučiuose
-
Rabarbarai žiemai
-
Konservuoti burokėliai
-
Raudonųjų serbentų drebučiai su vanile
-
Konservuotas vyšnių kompotas
-
Marinuoti žiediniai kopūstai
-
Cukinijų kompotas su svarainiais
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Konservuoti kopūstai
-
Erškėtrožių uogienė
-
šparaginės pupelės - marinate
Braškinė uogienė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Braškės,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Vanduo,
1 skiltelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta.
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
