
1 vienetas | sultinys (KNORR BULJONETĖ jautienos sultinys) |
750 gramų | jautienos faršas |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) |
1 skiltelė | česnakas |
1 vienetas | kopūstai (dideli) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
šiek tiek | druska |
2 vienetai | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | ryžiai |
3 valgomieji šaukštai | vanduo (šaltas) |
2. Atskirkite lapus, nupjaukite storą vidurinę lapų dalį. Vietoj blanširavimo, galite kopūstą padėti 2-3 dienoms į šaldiklį. Atšildyto kopūsto lapai taps minkšti, juos lengva atskirti.
3. Visus įdaro ingredientus gerai išmaišykite. Pridėkite Knorr Buljonetę. Ant kiekvieno lapo padėkite šaukštą įdaro, suvyniokite.
4. Padažą užvirkite, užpilkite juo balandėlius.
5. Balandėlius sudėkite karščiui atspariame inde. Kepkite uždengtus iki 150°C įkaitintoje orkaitėje. Atidenkite, kepkite dar pusvalandį.
6. Į padažą įdėkite 2 - 3 šaukštus medaus ir sultis, išspaustas iš vienos citrinos. Kepkite dar pusvalandį. Taip paruošti balandėliai įgauna saldžiarūgštį skonį.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sprandinės kepsnys grilyje
-
Keptos bulvės su mėsa
-
Sibiro koldūnai
-
Aštroki šašlykai
-
Pikantiškas jautienos kepsnys
-
Vasaros šašlykiukas
-
Pica su saliami ir žirneliais
-
Jautienos kepsneliai su apelsino aromatu
-
Sauliaus kibinai
-
Kiaulienos šašlykai kepti orkaitėje
-
Mineralinis šašlykas
-
Koldūnai su mėsa
-
Mėsos pynutės
-
Basturma
-
Kiaulienos karbonadai su krapų ir petražolių padažu
-
Šernienos kepsnys
-
Veršienos šašlykas
-
Karbonadas „Skanumas“
-
Pikantiški veršienos kepsniai
-
Keptas paršelis
Holishki (balandėliai)

- Paruošimo laikas:
-
Sultinys, KNORR BULJONETĖ jautienos sultinys,
1 vienetas -
Jautienos faršas,
750 gramų -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Česnakas,
1 skiltelė -
Kopūstai, dideli,
1 vienetas - Juodieji pipirai
-
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas - Druska
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Ryžiai,
4 valgomieji šaukštai -
Vanduo, šaltas,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Dideliame puode užvirkite vandenį, sudėkite kopūstą. Virkite ant mažos ugnies 5 minutes. Palikite vandenyje, kol atvės.
2. Atskirkite lapus, nupjaukite storą vidurinę lapų dalį. Vietoj blanširavimo, galite kopūstą padėti 2-3 dienoms į šaldiklį. Atšildyto kopūsto lapai taps minkšti, juos lengva atskirti.
3. Visus įdaro ingredientus gerai išmaišykite. Pridėkite Knorr Buljonetę. Ant kiekvieno lapo padėkite šaukštą įdaro, suvyniokite.
4. Padažą užvirkite, užpilkite juo balandėlius.
5. Balandėlius sudėkite karščiui atspariame inde. Kepkite uždengtus iki 150°C įkaitintoje orkaitėje. Atidenkite, kepkite dar pusvalandį.
6. Į padažą įdėkite 2 - 3 šaukštus medaus ir sultis, išspaustas iš vienos citrinos. Kepkite dar pusvalandį. Taip paruošti balandėliai įgauna saldžiarūgštį skonį.
Komentarai (3)
-
Sigita
2013-09-09 13:19
"Vietoj blanširavimo, galite kopūstą padėti 2-3 dienoms į šaldiklį. Atšildyto kopūsto lapai taps minkšti, juos lengva atskirti."
Sutinku, kad lengva atskirti, bet abejoju, ar bus skanūs balandėliai iš peršalusio kopūsto?!
-
Gabija
2013-09-08 11:07
Prieš balandėlius dedant į puodą troškintis, juos, apvoliotus miltuose, reikia apkepti keptuvėje svieste... Patikėkit, nerealiai skanūs balandėliai būna, ir padažiukas nerealus :)