Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
| 400 gramų | jautiena („KITCHEN me“, brandinto steiko T-BONE) |
| 1 skiltelė | česnakas |
| 1 arbatinis šaukštelis | vyno actas |
| 1 žiupsnelis | druska |
| 1 žiupsnelis | pipirai (juodieji) |
| 1 žiupsnelis | kalendra (sėklos) |
| 1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
| 1 sauja | gražgarstės |
| šiek tiek | bulvių (skiletlės (garnyrui)) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Išmuškite jautienos brandintą steiką su virtuviniu plaktuku ar kočėlu.
2.
Į plastikinį maišelį supilkite prieskonius, aliejų ir actą bei įdėkite išmuštą jautienos steiką ir padėkite mėsą į šaldytuvą apie 30 minučių pasimarinuoti.
3.
Išmarinuotą mėsą kepkite ant grotelių ar atitinkamoje keptuvėje (geriausia tokioje kuri atspari aukštai kaitrai, pvz. ketaus ar špižinėje keptuvėje) ant labai
karštos ugnies kol mėsa iškeps. Kiekvieną steiko pusę po dvi minutes kepkite nevartydami ir jos nebadydami, kad užsidėtų graži ruda plutelė.
karštos ugnies kol mėsa iškeps. Kiekvieną steiko pusę po dvi minutes kepkite nevartydami ir jos nebadydami, kad užsidėtų graži ruda plutelė.
4.
Jautieną galite valgyti ne visai iškepusią, juk tai ne kiauliena ar vištiena. O brandintos jautienos didkepsniai yra ypatingai skanūs.
5.
Šį T-BONE jautienos didkepsnį galite pateikti su keptomis bulvėmis ir gražgarstėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Labai skanus sprandinės vertinis su keptomis daržovėmis
-
Balandėliai
-
Netikras zuikis su kukurūzų ir kiaušinių įdaru
-
Šašlykai, marinuoti kefyre
-
Tiuringijos kepsnys puodelyje
-
Citrininė karka su keptomis daržovėmis
-
Kepti kotletai su moliūgais
-
Jautiena kopūstų padaže
-
Suktinukai
-
Apkepta virta karka
-
Jautienos kotletukai
-
Kiaulienos kepsniai orkaitėje su pomidorais ir pievagrybiais
-
Stirnos nugarinė
-
Kiaulienos kumpis giroje
-
Itališka veršienos filė
-
Virtas rūkytas kumpis
-
Keptos kepenėlės su obuoliais
-
Kiaulienos ir bulvių su brokoliais duetas
-
Medžiotojų kepsniai
-
Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Jautiena, „KITCHEN me“, brandinto steiko T-BONE,
400 gramų -
Česnakas,
1 skiltelė -
Vyno actas,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai, juodieji,
1 žiupsnelis -
Kalendra, sėklos,
1 žiupsnelis -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Gražgarstės,
1 sauja - Bulvės, skiletlės (garnyrui)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išmuškite jautienos brandintą steiką su virtuviniu plaktuku ar kočėlu.
Į plastikinį maišelį supilkite prieskonius, aliejų ir actą bei įdėkite išmuštą jautienos steiką ir padėkite mėsą į šaldytuvą apie 30 minučių pasimarinuoti.
Išmarinuotą mėsą kepkite ant grotelių ar atitinkamoje keptuvėje (geriausia tokioje kuri atspari aukštai kaitrai, pvz. ketaus ar špižinėje keptuvėje) ant labai
karštos ugnies kol mėsa iškeps. Kiekvieną steiko pusę po dvi minutes kepkite nevartydami ir jos nebadydami, kad užsidėtų graži ruda plutelė.Jautieną galite valgyti ne visai iškepusią, juk tai ne kiauliena ar vištiena. O brandintos jautienos didkepsniai yra ypatingai skanūs.
Šį T-BONE jautienos didkepsnį galite pateikti su keptomis bulvėmis ir gražgarstėmis.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
