
Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų | jautiena („KITCHEN me“, brandinto steiko T-BONE) |
1 skiltelė | česnakas |
1 arbatinis šaukštelis | vyno actas |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai (juodieji) |
1 žiupsnelis | kalendra (sėklos) |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
1 sauja | gražgarstės |
šiek tiek | bulvių (skiletlės (garnyrui)) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Išmuškite jautienos brandintą steiką su virtuviniu plaktuku ar kočėlu.
2.
Į plastikinį maišelį supilkite prieskonius, aliejų ir actą bei įdėkite išmuštą jautienos steiką ir padėkite mėsą į šaldytuvą apie 30 minučių pasimarinuoti.
3.
Išmarinuotą mėsą kepkite ant grotelių ar atitinkamoje keptuvėje (geriausia tokioje kuri atspari aukštai kaitrai, pvz. ketaus ar špižinėje keptuvėje) ant labai
karštos ugnies kol mėsa iškeps. Kiekvieną steiko pusę po dvi minutes kepkite nevartydami ir jos nebadydami, kad užsidėtų graži ruda plutelė.
karštos ugnies kol mėsa iškeps. Kiekvieną steiko pusę po dvi minutes kepkite nevartydami ir jos nebadydami, kad užsidėtų graži ruda plutelė.
4.
Jautieną galite valgyti ne visai iškepusią, juk tai ne kiauliena ar vištiena. O brandintos jautienos didkepsniai yra ypatingai skanūs.
5.
Šį T-BONE jautienos didkepsnį galite pateikti su keptomis bulvėmis ir gražgarstėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Dešrelės su įdaru
-
Guliašas su vakarykštėmis bulvėmis
-
Mėsos - bulvių apkepas
-
Jautienos nugarinės kepsnys
-
Mėsos troškinys laivelyje
-
Kepsnys Verseka
-
Žiedinių kopūstų apkepas
-
Kepta jautiena
-
Kotletukai su morkomis
-
Naminiai kotletukai
-
Karštas plovas
-
Kiaulienos kotletai, kepti ant laužo
-
Kiaulienos šašlykai
-
Šašlykiukai storuliukams
-
Šutinta kiaulės galva su kopūstais
-
Pievagrybių apkepas
-
Paprastieji šašlykai
-
Kiauliena saldžiarūgščiame padaže
-
Vikšrų vakarienė
-
Kiaulienos šašlykai greitai
Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Jautiena, „KITCHEN me“, brandinto steiko T-BONE,
400 gramų -
Česnakas,
1 skiltelė -
Vyno actas,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai, juodieji,
1 žiupsnelis -
Kalendra, sėklos,
1 žiupsnelis -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Gražgarstės,
1 sauja - Bulvės, skiletlės (garnyrui)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išmuškite jautienos brandintą steiką su virtuviniu plaktuku ar kočėlu.
Į plastikinį maišelį supilkite prieskonius, aliejų ir actą bei įdėkite išmuštą jautienos steiką ir padėkite mėsą į šaldytuvą apie 30 minučių pasimarinuoti.
Išmarinuotą mėsą kepkite ant grotelių ar atitinkamoje keptuvėje (geriausia tokioje kuri atspari aukštai kaitrai, pvz. ketaus ar špižinėje keptuvėje) ant labai
karštos ugnies kol mėsa iškeps. Kiekvieną steiko pusę po dvi minutes kepkite nevartydami ir jos nebadydami, kad užsidėtų graži ruda plutelė.Jautieną galite valgyti ne visai iškepusią, juk tai ne kiauliena ar vištiena. O brandintos jautienos didkepsniai yra ypatingai skanūs.
Šį T-BONE jautienos didkepsnį galite pateikti su keptomis bulvėmis ir gražgarstėmis.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...