
Stirnienos kumpis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas | juodieji pipirai (žirneliais) |
2 valgomieji šaukštai | aitriosios paprikos (malti) |
1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
1 arbatinis šaukštelis | šalavijas |
1 arbatinis šaukštelis | acto |
4 vienetai | svogūnai (pjaustyti) |
4 vienetai | lauro lapų (lapais) |
6 skiltelės | česnakas |
1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai (žirneliais) |
1 vienetas | cinamonas (lazdelė) |
0.7 litro | raudonas vynas |
šiek tiek | majonezas |
2 vienetai | obuoliai |
2 vienetai | bulvių |
1 vienetas | morkos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
įtriti kumpį pipirų, kmynų, šalavijų ir acto mišiniu. Kelias valandas kepsnį palikti marinate iš nurodytųjų produktų. Padėti į šaldytuvą 2-3 dienoms, retkarčiais apversti. Nusausinti kumpį, gerai apkepti (iki rudumo) orkaitėje aptepus jį majonezu. Nupilti riebalus. Supilti butelį raudono vyno. Uždengti ir lėtai kepti 140-160 C temperatūros orkaitėje. Įdėti porą svogūnų, morkų, obuolių ir vieną ar dvi bulves. Įpilti, jei reikia, daugiau vyno ar vandens, kad liktų toks pat skysčio lygis. Kepti kol daržovės ir kepsnys bus minkšti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mėsos apkepas
-
Keptos bulvės su šonine ir sūriu
-
Triušienos kukuliai
-
Malta mėsa tešloje
-
Mėsos kukuliai
-
Griežčių apkepas su mėsa
-
Baklažanai įdaryti jautienos faršu
-
Kepsnys su makaronais
-
Sibiro koldūnai
-
Mėsos ir daržovių drebučiai
-
Keptas kumpis
-
Kiauliena pagal Aistę
-
Įdarytas netikras zuikis
-
Prancūziškas triušis
-
Kiaulienos guliašas aluje
-
Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
-
Jautienos pjausnys garstyčių marinate
-
Šašlykai su majonezu
-
Avienos čiopsai su polenta ir mėtomis
-
Aštroki šašlykai
Stirnienos kumpis
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji pipirai, žirneliais,
1 valgomasis šaukštas -
Aitrioji paprika, malti,
2 valgomieji šaukštai -
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis -
Šalavijas,
1 arbatinis šaukštelis -
Actas,
1 arbatinis šaukštelis -
Svogūnai, pjaustyti,
4 vienetai -
Lauro lapai, lapais,
4 vienetai -
Česnakas,
6 skiltelės -
Juodieji pipirai, žirneliais,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas, lazdelė,
1 vienetas -
Raudonas vynas,
7/10 litro - Majonezas
-
Obuoliai,
2 vienetai -
Bulvės,
2 vienetai -
Morkos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
įtriti kumpį pipirų, kmynų, šalavijų ir acto mišiniu. Kelias valandas kepsnį palikti marinate iš nurodytųjų produktų. Padėti į šaldytuvą 2-3 dienoms, retkarčiais apversti. Nusausinti kumpį, gerai apkepti (iki rudumo) orkaitėje aptepus jį majonezu. Nupilti riebalus. Supilti butelį raudono vyno. Uždengti ir lėtai kepti 140-160 C temperatūros orkaitėje. Įdėti porą svogūnų, morkų, obuolių ir vieną ar dvi bulves. Įpilti, jei reikia, daugiau vyno ar vandens, kad liktų toks pat skysčio lygis. Kepti kol daržovės ir kepsnys bus minkšti.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Arvydas
2019-01-07 15:39
Marinuojant stirnieną su actu, skonis gaunasi kaip kepenėlių. Tikrai acto nepatariu. geriau marinuoti obuolių ar kitose rūgštesnėse sultyse.
-
Gintautas
2011-01-23 20:43
bandysiu gaminti
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...