Stirnienos kumpis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas | juodieji pipirai (žirneliais) |
2 valgomieji šaukštai | aitriosios paprikos (malti) |
1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
1 arbatinis šaukštelis | šalavijas |
1 arbatinis šaukštelis | acto |
4 vienetai | svogūnai (pjaustyti) |
4 vienetai | lauro lapų (lapais) |
6 skiltelės | česnakas |
1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai (žirneliais) |
1 vienetas | cinamonas (lazdelė) |
0.7 litro | raudonas vynas |
šiek tiek | majonezas |
2 vienetai | obuoliai |
2 vienetai | bulvių |
1 vienetas | morkos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
įtriti kumpį pipirų, kmynų, šalavijų ir acto mišiniu. Kelias valandas kepsnį palikti marinate iš nurodytųjų produktų. Padėti į šaldytuvą 2-3 dienoms, retkarčiais apversti. Nusausinti kumpį, gerai apkepti (iki rudumo) orkaitėje aptepus jį majonezu. Nupilti riebalus. Supilti butelį raudono vyno. Uždengti ir lėtai kepti 140-160 C temperatūros orkaitėje. Įdėti porą svogūnų, morkų, obuolių ir vieną ar dvi bulves. Įpilti, jei reikia, daugiau vyno ar vandens, kad liktų toks pat skysčio lygis. Kepti kol daržovės ir kepsnys bus minkšti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
- Įdaryti makaronai
- Ranka
- Jautienos vyniotiniai
- Jautienos steikas RIB EYE citrinų aromate
- Kapota keri mėsa
- Aštrus karbonadas
- Klasikinis kiaulienos šašlykas
- Kiaulienos išpjovos suktinukai ant iešmelio
- Kiaulienos kotletai su sūriu
- Faršo vyniotinis
- Čipolino galvelės
- Jautienos antrekotas su pomidorų ir grybų padažu
- Jautienos nugarinės šašlykas
- Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
- Dešrelės su įdaru
- Kaukazo šašlykai
- Šeimos mėgstamiausi kepsniukai
- Keptos barbekiu jautienos receptas
- Koldūnai su mėsa
Stirnienos kumpis
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji pipirai, žirneliais,
1 valgomasis šaukštas -
Aitrioji paprika, malti,
2 valgomieji šaukštai -
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis -
Šalavijas,
1 arbatinis šaukštelis -
Actas,
1 arbatinis šaukštelis -
Svogūnai, pjaustyti,
4 vienetai -
Lauro lapai, lapais,
4 vienetai -
Česnakas,
6 skiltelės -
Juodieji pipirai, žirneliais,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas, lazdelė,
1 vienetas -
Raudonas vynas,
7/10 litro - Majonezas
-
Obuoliai,
2 vienetai -
Bulvės,
2 vienetai -
Morkos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
įtriti kumpį pipirų, kmynų, šalavijų ir acto mišiniu. Kelias valandas kepsnį palikti marinate iš nurodytųjų produktų. Padėti į šaldytuvą 2-3 dienoms, retkarčiais apversti. Nusausinti kumpį, gerai apkepti (iki rudumo) orkaitėje aptepus jį majonezu. Nupilti riebalus. Supilti butelį raudono vyno. Uždengti ir lėtai kepti 140-160 C temperatūros orkaitėje. Įdėti porą svogūnų, morkų, obuolių ir vieną ar dvi bulves. Įpilti, jei reikia, daugiau vyno ar vandens, kad liktų toks pat skysčio lygis. Kepti kol daržovės ir kepsnys bus minkšti.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Arvydas
2019-01-07 15:39
Marinuojant stirnieną su actu, skonis gaunasi kaip kepenėlių. Tikrai acto nepatariu. geriau marinuoti obuolių ar kitose rūgštesnėse sultyse.
-
Gintautas
2011-01-23 20:43
bandysiu gaminti
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...