
Lydeka, šutinta burokėlių rūgštyme
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
1 kilogramas | jūros lydeka |
0.5 litro | burokėliai (sultinys) |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | burokėliai (sultinys) |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
3 vienetai | gvazdikėliai |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į burokėlių rūgštymą suberiami prieskoniai, supjaustytos prieskoninės daržovės ir stambiai sutarkuotas nevirtas burokėlis. Viskas pavirinama ir iškošiama. Išvalyta lydeka įtrinama kmynais su druska, ant jos užpilama iškošto burokėlių rūgštymo ir šutinama. Vėliau žuvis sudedama į pašildytą pusdubenį, supjaustoma griežinėliais, apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais ir tarkuota citrinos žievele. Padažinėje tiekiamas padažas, kuriame šuto žuvis. Taip pat šutinamos ir kitos stambios žuvys.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptos krevetės
-
Silkės užkandėlė
-
Pikantiški sumuštiniai
-
Silkė su saulėgražomis
-
Krevetės šoninės patale
-
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai
-
Lašišos sumuštinukai su mažaisiais pomidorais ir agurkais
-
Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
-
Sumuštinis ant salotos lapo
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kalakutiena
-
Aštrūs kalakutų kaklai
-
Vištiena medaus - garstyčių padaže
-
Įdarytas agurotis
-
Kokteilinės krabų salotos krepšeliuose
-
Skaniausia lešių užtepėlė
-
Kepti kukurūzai
-
Rūkyti naminiai vijūnai
-
Triušienos kepenėlių keksiukai
-
Keptas kiaušinis sūrių patale
-
Picos - ricos
Lydeka, šutinta burokėlių rūgštyme
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis -
Jūros lydeka,
1 kilogramas -
Burokėliai, sultinys,
0.5 litro -
Svogūnai,
2 vienetai -
Petražolės,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Burokėliai, sultinys,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Juodieji pipirai
- Druska
- Citrinos, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į burokėlių rūgštymą suberiami prieskoniai, supjaustytos prieskoninės daržovės ir stambiai sutarkuotas nevirtas burokėlis. Viskas pavirinama ir iškošiama. Išvalyta lydeka įtrinama kmynais su druska, ant jos užpilama iškošto burokėlių rūgštymo ir šutinama. Vėliau žuvis sudedama į pašildytą pusdubenį, supjaustoma griežinėliais, apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais ir tarkuota citrinos žievele. Padažinėje tiekiamas padažas, kuriame šuto žuvis. Taip pat šutinamos ir kitos stambios žuvys.
Reklama:
Komentarai (6)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...