
Lydeka, šutinta burokėlių rūgštyme
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
1 kilogramas | jūros lydeka |
0.5 litro | burokėliai (sultinys) |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | burokėliai (sultinys) |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
3 vienetai | gvazdikėliai |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į burokėlių rūgštymą suberiami prieskoniai, supjaustytos prieskoninės daržovės ir stambiai sutarkuotas nevirtas burokėlis. Viskas pavirinama ir iškošiama. Išvalyta lydeka įtrinama kmynais su druska, ant jos užpilama iškošto burokėlių rūgštymo ir šutinama. Vėliau žuvis sudedama į pašildytą pusdubenį, supjaustoma griežinėliais, apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais ir tarkuota citrinos žievele. Padažinėje tiekiamas padažas, kuriame šuto žuvis. Taip pat šutinamos ir kitos stambios žuvys.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šventiniai krepšeliai
-
Karamelizuotos ančiukų širdelės
-
Vištos spurgos
-
Pikantiškos morkytės
-
Silkės ir lašišos užkandėlė su bulvėmis ir majonezo padažu
-
Krabų lazdelės tešloje
-
Silkė pataluose su granato sėklomis
-
Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
-
Pica lavaše jaukiems žiemos vakaras
-
Karališkos krevetės paprastai
-
Obuoliai su varške
-
Sūrios lazdelės
-
Užklota pica
-
Vištienos tortas
-
Troškinti daržovių suktinukai
-
Tuno pica
-
Įdaryti pievagrybiai
-
Jūros ešerio filė šulinėliai
-
Valentino sumuštinukai
-
Bandelės iš batono
Lydeka, šutinta burokėlių rūgštyme
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis -
Jūros lydeka,
1 kilogramas -
Burokėliai, sultinys,
0.5 litro -
Svogūnai,
2 vienetai -
Petražolės,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Burokėliai, sultinys,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Juodieji pipirai
- Druska
- Citrinos, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į burokėlių rūgštymą suberiami prieskoniai, supjaustytos prieskoninės daržovės ir stambiai sutarkuotas nevirtas burokėlis. Viskas pavirinama ir iškošiama. Išvalyta lydeka įtrinama kmynais su druska, ant jos užpilama iškošto burokėlių rūgštymo ir šutinama. Vėliau žuvis sudedama į pašildytą pusdubenį, supjaustoma griežinėliais, apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais ir tarkuota citrinos žievele. Padažinėje tiekiamas padažas, kuriame šuto žuvis. Taip pat šutinamos ir kitos stambios žuvys.
Reklama:
Komentarai (6)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...