3 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | miltai |
50 gramų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% |
30 gramų | krakmolas |
80 gramų | cukraus pudra |
20 gramų | želatina |
250 gramų | sūris (maskarponės) |
1 stiklinė | aguonų |
1 pakelis | želė |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jogurtinis tortas
- Blynų tortas
- Vaisinis bananų - mandarinų tortas
- Arbūzų tortas
- Šokoladinio riešutų kremo sūrio pyragas
- Tortas “Snickers”
- Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas
- Sūrio pyragas
- Skaniausias nekeptas sūrio pyragas su avietėmis
- Tortas su uogienės padažu
- Kopūstų tortas
- Tortas ale Tiramisu
- Trijų pienų tortas
- Aguoninis tortas
- Maskarponės tortas su vyšniomis
- Šaltas tortukas
- Vyniotinis su maskarpone, persikais ir spanguolėmis
- Smaližiukas
- Torčiukas "vaikučiukas"
- Varškės tortas su citrinų sultimis
Maskarponės sūrio ir želė tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
100 gramų -
Cukrus,
50 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Krakmolas,
30 gramų -
Cukraus pudra,
80 gramų -
Želatina,
20 gramų -
Sūris, maskarponės,
250 gramų -
Aguonos,
1 stiklinė -
Želė,
1 pakelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
Sūrio kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens ir paliekame apie 30 min. brinkti. Tuo metu iki standumo išplakame grietinėlę su cukrumi. Sudedame maskarponę, nuplikytas aguonas ir visą masę išplakame iki vientisos masės. Išbrinkusią želatiną pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo viryklės, atvėsiname, supilame į sūrio/grietinėlės kremą ir gerai išmaišome (ne mikseriu).
Atvėsusį biskvitą perpjauname į dvi dalis. Dedame pirmąjį biskvito sluoksnį ir užpilame kremo. Išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kol kremas sustings. Kai kremas sustingsta, dedame antrąjį biskvito sluoksnį ir vėl pilame kremą. Dedame į šaldytuvą, kad šis sustingtų. Kai antrasis kremo sluoksnis sustingsta, pilame ant jo paruoštą želė sluoksnį ir vėl dedame į šaldytuvą, kad želė sustingtų.
Komentarai (4)
-
Inga
2016-02-02 22:39
o kiek mascarpones deti?
-
nubkoj
2014-11-29 21:20
I virautini sluojsni dekite pirkta zelatinos pakeli, bus paprasciau. Kur jau su skoniu ji buna :)
-
Smilte
2014-11-29 12:05
O kur dingo zele receptas, kuri reikia pilti ant virsaus? Kiek to zelatino det i krema, o kiek palikt zele virsutiniam sluoksniui?