Pagrindui: | ||
200 gramų | miltai | |
100 gramų | sviestas (šaltas) | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
1 valgomasis šaukštas | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
1 žiupsnelis | druska | |
400 gramų | mėlynės ( ar kitos pasirinktos uogos ) | |
Įdarui: | ||
300 gramų | grietinė | |
150 gramų | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
3 vienetai | kiaušiniai | |
3 valgomieji šaukštai | miltai |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvių pyragėliai su mėsa
- Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai
- Vanilinis obuolių pyragas
- Lengvai pagaminamas pyragas
- Evelinos varškės pyragas
- Šokoladinis pyragas
- Obuolių pyragas
- Ingos pyragas
- Biskvitinis obuolių pyragas
- Šokoladinis pyragas su riešutais
- Varškės ir cinamono vasaros pyragas
- Graikinių riešutų pyragas
- Vištienos pyragas
- Lilės tortas
- Tinginys
- Šokoladionis keksas
- Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
- Kakavinis pyragaitis
- Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
- Šokoladiniai keksiukai
Mėlynių pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai,
200 gramų -
Sviestas, šaltas,
100 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Mėlynės, ar kitos pasirinktos uogos ,
400 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinė,
300 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pagrindas. Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, dedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankomis triname iki trupinių. Beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį, išmaišome ir užminkome minkštą tešlą. Dedame ją 20 min. į šaldytuvą.
Įdaras. Į grietinę beriame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišome. Įmušame kiaušinius ir šluotele arba plaktuvu išplakame iki vientisos masės.
Surinkimas. Ant formos dugno ir sienelių (apie 4 cm.) rankomis paskirstome tešlą. Suberiame ant jos mėlynes ir užpilame grietininį užpilą. Kepame iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje 45 min. Iškeptą palaikome orkaitėje, kol šiek tiek atvėsta. Tuomet visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti per naktį šaldytuve).
Skanaus!
Komentarai (5)
-
Aksana
2015-09-12 17:43
Gana nesudetinga,o atrodo įsūdingai,bandysiu gaminti ir šeima vaišinti :)
-
Bozena
2015-09-11 22:12
Neatsisakyciau gabalelio :) labai jau gundananciai atrodo !