
100 gramų | miltai |
20 gramų | margarinas |
40 mililitrų | vanduo |
100 gramų | sūris (feta) |
1 vienetas | agurkų |
1 vienetas | pomidorai |
1 vienetas | svogūnai (mėlynieji) |
40 gramų | padažas (Pesto ) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šonkauliukai saldžiarūgščiame padaže
-
Kiaulienos kukuliai tešloje
-
Skaniausiai paruoštos bulvės
-
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
-
Lašiša su daržovėmis ir apelsinu
-
Vištienos kotletai su slyvomis
-
Blauzdelės su raudonėliais
-
Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
-
Lazanija su veršiena
-
Makaronai su grietinėlės ir mėsos padažu
-
Kepta orkaitėje lydeka
-
Kiaulienos nugarinė ananasų sultyse
-
Keptos seliavos
-
Kopūstų blyneliai
-
Veršienos kumpis su obuoliais
-
Spaghetti
-
Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
-
Rudens įkvėptas plovas
-
Kalakutienos guliašas
-
Kepta žąsiena su slyvų padažu
Naminė tortilija su priedais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Miltai,
100 gramų -
Margarinas,
20 gramų -
Vanduo,
40 mililitrų -
Sūris, feta,
100 gramų -
Agurkai,
1 vienetas -
Pomidorai,
1 vienetas -
Svogūnai, mėlynieji,
1 vienetas -
Padažas, Pesto ,
40 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tortilijų gamyba: vandenyje ištirpdyti druską. Jis neturėtų būt šaltas, kad nesukietintų riebalų ir neapsunkintų minkymo proceso, bet ir ne per karštas – gali nuplikyti miltus.
Miltus persijoti dideliame dubeny aukštom sienom. Dėti margariną ir pirštukais darbuotis tol, kol masė ima priminti trupinius. Minkom pamažėl pildami vandenį, kol nelieka palaidų miltų ir tešla prie rankų nelips. Jei prireiks šaukštu kitu daugiau vandens – įpilti.
Iš tešlos suformuoti rutulį, uždengti ir palikti pusvalandžiui bręst ir miltams brinkt. Tešlą padalijam į 2 (standartinio dydžio tortilijoms) arba 3 (tokios labiau tinka gaminant taco) gabalėlių. Iš kiekvieno jų delnais suformuojam kamuoliuką – šitaip apsisaugosim nuo nepageidaujamo tešlos išdžiūvimo.
Kamuoliuką iškočioti į kiek įmanoma plonesnį apskritimą.
Įkaitinti keptuvę. Dėti paruoštą tortiliją (jei jos diametras didesnis nei keptuvės – nieko baisaus; gavusi karščio tortilija tuoj pat susitraukia) ir kepti kokias dvidešimt sekundžių. Sulaukti, kai paviršiuje pasirodo dideli burbulai, apversti.
Pakaitinti dar 10-15 sekundžių ir išimti iš keptuvės.
Ant iškepusios tortilijos dėti likusius ingredientus. Arba viską, ko tik širdis geidžia.