
100 gramų | miltai |
20 gramų | margarinas |
40 mililitrų | vanduo |
100 gramų | sūris (feta) |
1 vienetas | agurkų |
1 vienetas | pomidorai |
1 vienetas | svogūnai (mėlynieji) |
40 gramų | padažas (Pesto ) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptas triušis garstyčių ir medaus marinate
-
Bulviniai blynai su įdaru
-
Bulviniai pyragėliai su dešrelėmis
-
Vištų šlaunelės, marinuotos su medumi ir garstyčiomis
-
Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
-
Žuvies kotletai su grybais
-
Sveikuolių maltinis
-
Vištiena su kopūstais
-
Kotletai pomidorų padaže
-
Norvegiška menkė vasariškai
-
Bulviniai pyragėliai su dešrelėmis
-
Vėdarai
-
Pusryčiai puodelyje
-
Moliūgų blynai su abrikosais
-
Folijoje keptas karpis
-
Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)
-
Orkaitėje apkeptos kiaulių kojos
-
Kepta jautiena su kriaušėmis
-
Kotletai su įdaru
-
Netikras zuikis su vištiena
Naminė tortilija su priedais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Miltai,
100 gramų -
Margarinas,
20 gramų -
Vanduo,
40 mililitrų -
Sūris, feta,
100 gramų -
Agurkai,
1 vienetas -
Pomidorai,
1 vienetas -
Svogūnai, mėlynieji,
1 vienetas -
Padažas, Pesto ,
40 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tortilijų gamyba: vandenyje ištirpdyti druską. Jis neturėtų būt šaltas, kad nesukietintų riebalų ir neapsunkintų minkymo proceso, bet ir ne per karštas – gali nuplikyti miltus.
Miltus persijoti dideliame dubeny aukštom sienom. Dėti margariną ir pirštukais darbuotis tol, kol masė ima priminti trupinius. Minkom pamažėl pildami vandenį, kol nelieka palaidų miltų ir tešla prie rankų nelips. Jei prireiks šaukštu kitu daugiau vandens – įpilti.
Iš tešlos suformuoti rutulį, uždengti ir palikti pusvalandžiui bręst ir miltams brinkt. Tešlą padalijam į 2 (standartinio dydžio tortilijoms) arba 3 (tokios labiau tinka gaminant taco) gabalėlių. Iš kiekvieno jų delnais suformuojam kamuoliuką – šitaip apsisaugosim nuo nepageidaujamo tešlos išdžiūvimo.
Kamuoliuką iškočioti į kiek įmanoma plonesnį apskritimą.
Įkaitinti keptuvę. Dėti paruoštą tortiliją (jei jos diametras didesnis nei keptuvės – nieko baisaus; gavusi karščio tortilija tuoj pat susitraukia) ir kepti kokias dvidešimt sekundžių. Sulaukti, kai paviršiuje pasirodo dideli burbulai, apversti.
Pakaitinti dar 10-15 sekundžių ir išimti iš keptuvės.
Ant iškepusios tortilijos dėti likusius ingredientus. Arba viską, ko tik širdis geidžia.