![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
100 gramų | miltai |
20 gramų | margarinas |
40 mililitrų | vanduo |
100 gramų | sūris (feta) |
1 vienetas | agurkų |
1 vienetas | pomidorai |
1 vienetas | svogūnai (mėlynieji) |
40 gramų | padažas (Pesto ) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulvių kukuliai
-
Daniškai paruošta vištiena
-
Itališkai troškintas triušis su citrininiu petražolių pagardu gremolata
-
Lietiniai blyneliai su kopūstėliais
-
Šašlykai iškylai
-
Arvydo avienos šonkauliukai su ananasų padažu
-
Įdaryta kiaulienos šoninė
-
Kepta višta su obuoliais
-
Folijoje keptas karpis
-
Perlinių kruopų kotletai
-
Vištiena su skrebučiais
-
Jūros lydeka su kuskusu
-
Maltos jautienos vyniotiniai
-
Vištienos krūtinėlės japoniškai
-
Kotletukai su padažu su brokoliais
-
Klasikinis kiaulienos šašlykas
-
Mūsų šašlikas
-
Naminiai mėsainiai
-
Rizotas su baravykais
-
Keptos bulvės su žolelių aliejumi
Naminė tortilija su priedais
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Miltai,
100 gramų -
Margarinas,
20 gramų -
Vanduo,
40 mililitrų -
Sūris, feta,
100 gramų -
Agurkai,
1 vienetas -
Pomidorai,
1 vienetas -
Svogūnai, mėlynieji,
1 vienetas -
Padažas, Pesto ,
40 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tortilijų gamyba: vandenyje ištirpdyti druską. Jis neturėtų būt šaltas, kad nesukietintų riebalų ir neapsunkintų minkymo proceso, bet ir ne per karštas – gali nuplikyti miltus.
Miltus persijoti dideliame dubeny aukštom sienom. Dėti margariną ir pirštukais darbuotis tol, kol masė ima priminti trupinius. Minkom pamažėl pildami vandenį, kol nelieka palaidų miltų ir tešla prie rankų nelips. Jei prireiks šaukštu kitu daugiau vandens – įpilti.
Iš tešlos suformuoti rutulį, uždengti ir palikti pusvalandžiui bręst ir miltams brinkt. Tešlą padalijam į 2 (standartinio dydžio tortilijoms) arba 3 (tokios labiau tinka gaminant taco) gabalėlių. Iš kiekvieno jų delnais suformuojam kamuoliuką – šitaip apsisaugosim nuo nepageidaujamo tešlos išdžiūvimo.
Kamuoliuką iškočioti į kiek įmanoma plonesnį apskritimą.
Įkaitinti keptuvę. Dėti paruoštą tortiliją (jei jos diametras didesnis nei keptuvės – nieko baisaus; gavusi karščio tortilija tuoj pat susitraukia) ir kepti kokias dvidešimt sekundžių. Sulaukti, kai paviršiuje pasirodo dideli burbulai, apversti.
Pakaitinti dar 10-15 sekundžių ir išimti iš keptuvės.
Ant iškepusios tortilijos dėti likusius ingredientus. Arba viską, ko tik širdis geidžia.