
800 gramų | stirniena |
2 stiklinės | sultinys |
2 valgomieji šaukštai | duona (džiūvesėliai) |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | salierai |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | kmynai (grūsti) |
šiek tiek | gvazdikėliai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
1 stiklinė | acto (3 proc., marinatui) |
šiek tiek | kvapieji pipirai (marinatui) |
šiek tiek | citrinos (žievelė, marinatui) |
šiek tiek | lauro lapų (marinatui) |
šiek tiek | kadagio uogos (marinatui) |
šiek tiek | kardamonas (marinatui) |
Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, patiekiamas taip pat.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis
-
Naminių makaronų suktinukai su mėsa
-
Plekšnės filė su plutele
-
Kepta lašiša su kiaušiniais
-
Kepsneliai su majonezu, žuvimi ir daržovėmis
-
Sluoksniuotas apkepas
-
Bulvių pica
-
Blynai su kopūstais
-
Vikšrų vakarienė
-
Avienos šašlykas
-
Daržovių bei mėsos troškinys
-
Šašlykai su actu ir žalumynais
-
Veršienos troškinys drebučiuose
-
Pica su saliami ir žirneliais
-
Tomo šašlykai "Skanumėlis"
-
Kiaulienos šonkauliukai
-
Folijoje keptas karpis
-
Virta marinuotos jautienos nugarinė
-
Bulvinukai
-
Studentiškos bulvės
Orkaitėje kepta stirniena

-
Stirniena,
800 gramų -
Sultinys,
2 stiklinės -
Duona, džiūvesėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Salierai,
2 vienetai - Taukai (kiaulių)
- Cinamonas
- Kmynai, grūsti
- Gvazdikėliai
- Druska
- Cukrus
-
Actas, 3 proc., marinatui,
1 stiklinė - Kvapieji pipirai, marinatui
- Citrinos, žievelė, marinatui
- Lauro lapai, marinatui
- Kadagio uogos, marinatui
- Kardamonas, marinatui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Geriausios rūšies mėsą išvirtame ir atvėsintame marinate. Marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma griežinėliais, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais. Sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, patiekiamas taip pat.
Komentarai (4)
-
Zozina Le Del Mar
2013-02-18 16:30
Vajei... Va kur mana stirniuks pasimirė ;-( Ziūriu kad troboi gyvulių mažoka, kadangi su kavalierium keleta dienelu gėrėm už sveikata tai nepastebėjau turbūt kaip pasimirė, Vajeeeee.... Vagys jus ale nežinot ką aš galiu su savo šluota jum padaryt .... ir ka mano ožiai gali jums su ragais ant subinių išnešt kaip braškes ant ūsų :bomba: Vaje kaip mana kaimelis skambės skambės nuo klyksmo jūsų kad pavogėt mana stirnūte :-p :-p