100 gramų | kiaušiniai (baltymai, kambario temperatūros) |
50 gramų | cukrus |
110 gramų | migdolai (sumalti į miltus) |
200 gramų | cukraus pudra ("DanSukker") |
Skardas paliekame 30 min kambario temperatūroje, kad apdžiūtų, tada kepame 150 c 15 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai "Smėlio juostos"
- Sausainiai su šokolado gabaliukais
- Apelsininiai keksiukai
- Sausainiukai-pumpačiukai
- Sūrinukai
- Sausainiai su riešutais
- Sausainiai „Mano meilei“
- Varškės sausainiai
- Šokoladiniai sausainiai
- Imbieriniai elniukai
- Kalėdiniai sausainiai
- Visų grūdo dalių sausainiai su riešutais ir imbieru
- Sausainukai "Sraigės"
- Paprasti lietuviški sausainiai
- Kokosiniai sausainiai
- Trapūs sausainiai
- Austriški šokoladiniai sausainiai
- Sausainiai macarons
- Krekeriai
- Sausainiai su šokolado gabaliukais
Sausainiai macarons
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 9
-
Kiaušiniai, baltymai, kambario temperatūros,
100 gramų -
Cukrus,
50 gramų -
Migdolai, sumalti į miltus,
110 gramų -
Cukraus pudra, "DanSukker",
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Smulkintuvu sumalame migdolus iki miltų, sukratome pudrą ir dar pamalame. Gautus miltus persijojame per sietelį.
Švariame inde išplakame baltymus iki standžių putų, plakant supilame cukrų ir dar plakame apie 5 min. Į plaktus baltymus supilame riešutus su pudra (aš dar įpyliau kelis lašelius maistinių dažų), atsargiai išmaišome iš apačios į viršų. Tešlos ilgai nemaišome,kad per daug neišskystėtų.
Tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspaudžiame nedidelius blynelius, jie turėtų lengvai slysti į šalis ir būti lygūs.
Skardas paliekame 30 min kambario temperatūroje, kad apdžiūtų, tada kepame 150 c 15 min.Truputį ataušusius nuimame nuo skardos ir atvėsiname. Atvėsusius sutepame tirpintu šokoladu arba kremu.
Mano pastebėjimas: kitur rašo, kad baltymai turi būti bent per naktį pabuvę kambario temperatūroje. Mano pabuvo tik apie valandą, nes kepti juos sumasčiau greitai, taigi tai įtakos sausainiams, manau, neturėjo, nes jie gavosi geri. Gal labiau viskas priklauso nuo baltymų išplakimo ir nuo to, kokiame inde juos plakame (indas turi būti idealai švarus). Atrodo, kad sudėtinga juos padaryti, bet nieko čia baisaus.
Komentarai (2)
-
a
2022-02-04 18:51
Ar ne paprasčiau parašyti aiškiai, kiek kiaušinių reikia, o ne 100 gramų kaip kokio gėrimo? Taip ir užverti ir keliauji kito recepto ieškot.