Silkės ar kitos sūdytos žuvys nuplaunamos, išimami viduriai ir pamerkiamos per naktį. Išmirkusios nulupamos, išimami kaulai, supjaustomos nedideliais gabaliukais.
Slyvos ir obuoliai nuplaunami ir išbrinkinami, supjaustomi ruoželiais.
Svogūnai supjaustomi žiedais, dalis dedama į indo dugną, ant jų paruošta silkė, ant silkės supjaustytos slyvos, obuoliai, viršuje svogūnai, supilamas parūgštintas vanduo citrinos sultimis ar actu ir aliejus. Indas pridengiamas, dedamas į orkaitę ir kepama apie 1 valandą, kol svogūnai įgaus auksinę spalvą.
Valgoma karštos su bulvėm, šaltos su duona.

Silkės su slyvomis
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
3 vienetai | silkė |
4 vienetai | svogūnai |
10 vienetų | slyvos (džiovintos) |
0.5 stiklinės | obuoliai (džiovinti) |
100 mililitrų | vanduo (parūgštintas citrina) |
100 mililitrų | aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Silkė su daržovėmis
-
Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Kiaušiniai su špinatais ir feta sūriu
-
Kiaušininė piciukė keptuvėje
-
Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
-
Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
-
Užkandžiai su faršu ir sūriu
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kalakutiena
-
Omleto keksiukai
-
Užtepėlė su krabais
-
Alinos čeburekai
-
Užkandis "Margas pavasario stalas"
-
Plakta kiaušinienė kaip darželyje
-
Gurmaniški kepti persikai
-
Žalumynų indeliai su krevetėmis
-
Pusryčių užkandėlė
-
Rūkytas lynas
-
Sūrio kamuoliukai
-
Traški pitos užkandėlė su sūrio padažu
Silkės su slyvomis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Silkė,
3 vienetai -
Svogūnai,
4 vienetai -
Slyvos, džiovintos,
10 vienetų -
Obuoliai, džiovinti,
0.5 stiklinės -
Vanduo, parūgštintas citrina,
100 mililitrų -
Aliejus,
100 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Silkės ar kitos sūdytos žuvys nuplaunamos, išimami viduriai ir pamerkiamos per naktį. Išmirkusios nulupamos, išimami kaulai, supjaustomos nedideliais gabaliukais.
Slyvos ir obuoliai nuplaunami ir išbrinkinami, supjaustomi ruoželiais.
Svogūnai supjaustomi žiedais, dalis dedama į indo dugną, ant jų paruošta silkė, ant silkės supjaustytos slyvos, obuoliai, viršuje svogūnai, supilamas parūgštintas vanduo citrinos sultimis ar actu ir aliejus. Indas pridengiamas, dedamas į orkaitę ir kepama apie 1 valandą, kol svogūnai įgaus auksinę spalvą.
Valgoma karštos su bulvėm, šaltos su duona.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...