Silkės ar kitos sūdytos žuvys nuplaunamos, išimami viduriai ir pamerkiamos per naktį. Išmirkusios nulupamos, išimami kaulai, supjaustomos nedideliais gabaliukais.
Slyvos ir obuoliai nuplaunami ir išbrinkinami, supjaustomi ruoželiais.
Svogūnai supjaustomi žiedais, dalis dedama į indo dugną, ant jų paruošta silkė, ant silkės supjaustytos slyvos, obuoliai, viršuje svogūnai, supilamas parūgštintas vanduo citrinos sultimis ar actu ir aliejus. Indas pridengiamas, dedamas į orkaitę ir kepama apie 1 valandą, kol svogūnai įgaus auksinę spalvą.
Valgoma karštos su bulvėm, šaltos su duona.
Silkės su slyvomis
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
3 vienetai | silkė |
4 vienetai | svogūnai |
10 vienetų | slyvos (džiovintos) |
0.5 stiklinės | obuoliai (džiovinti) |
100 mililitrų | vanduo (parūgštintas citrina) |
100 mililitrų | aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Girti čeburėkai
- Suši su lašiša
- Marinuota saldžiarūgšti silkė
- Skrudintos alyvuogės
- Skaniausia lešių užtepėlė
- Keptų kalmarų užkandėlė
- Grybų užkandis
- Virtų kiaušinių pusryčiai
- Antienos filė su vyšnių padažu
- Traškūs svogūnų žiedai
- Kiškienos paštetas
- Įdaryti pomidorai
- Aštrus pomidorų kokteilis
- Kepti moliūgai
- Salotos „Antikvaras“
- Pievagrybiai kepti su česnaku
- Krevetės šoninės patale
- Lenkiškai virti vėžiai
- Varškės ir duonos blynai
- Pica
Silkės su slyvomis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Silkė,
3 vienetai -
Svogūnai,
4 vienetai -
Slyvos, džiovintos,
10 vienetų -
Obuoliai, džiovinti,
0.5 stiklinės -
Vanduo, parūgštintas citrina,
100 mililitrų -
Aliejus,
100 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Silkės ar kitos sūdytos žuvys nuplaunamos, išimami viduriai ir pamerkiamos per naktį. Išmirkusios nulupamos, išimami kaulai, supjaustomos nedideliais gabaliukais.
Slyvos ir obuoliai nuplaunami ir išbrinkinami, supjaustomi ruoželiais.
Svogūnai supjaustomi žiedais, dalis dedama į indo dugną, ant jų paruošta silkė, ant silkės supjaustytos slyvos, obuoliai, viršuje svogūnai, supilamas parūgštintas vanduo citrinos sultimis ar actu ir aliejus. Indas pridengiamas, dedamas į orkaitę ir kepama apie 1 valandą, kol svogūnai įgaus auksinę spalvą.
Valgoma karštos su bulvėm, šaltos su duona.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...