
500 gramų | bemielės sluoksniuotos tešlos |
200 gramų | sviestas |
1 skardinė | kondensuotas pienas |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės esencijos |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas "Vasarą palydint"
-
Bulvių pyragėliai su mėsa
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Šokoladinis vyniotinis
-
Tinginys su riešutais
-
Kakavinis pyragas su sutirštintu pienu ir vyšniomis
-
Trupininis pyragas ,,Ubagas''
-
Meduoliukas
-
Slyvinis
-
Šokoladinis obuolių pyragas
-
Tirolietiškas pyragas su abrikosais
-
Įvairių vaisių pyragas
-
Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
-
Slyvų pyragas
-
Rudeniškas moliūgų skanumynas
-
Aguonų-migdolų pyragas
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Sūrio pyragas
-
Trupininis pyragas su varške ir persikais
Tinginių "Napoleonas"

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Bemielė sluoksniuota tešla,
500 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Kondensuotas pienas,
1 skardinė -
vanilės esencija,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitinkite iki 200 º C. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštus supjaustykite pailgomis maždaug 1 cm pločio juostelėmis. Perkelkite juosteles ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 20 minučių, kol šios gražiai apskrus. Iškepusias juosteles išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Kelias pasilikite papuošimui.
Paruoškite kremą. Geriausia, jei sviestą ir saldų sutirštintą pieną per naktį palaikytumėte vienodoje kambario temperatūroje. Kitą dieną elektriniu plaktuvu abu šiuos produktus išplakite iki visiškai vientisos masės. Supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
Ant švaraus ir lygaus paviršiaus (geriausia – ten, kur turėsite pakankamai erdvės) pasitieskite maistinės plėvelės lakštą. Aptepkite plėvelę trupučiu kremo. Ant kremo išdėliokite maždaug trečdalį sluoksniuotos tešlos juostelių (nuo to, kiek juostelių išdėliosite, priklausys, kokio storumo bus Jūsų „Napoleonas“). Aptepkite juosteles kremu ir ant viršaus išdėliokite dar vieną tešlos juostelių sluoksnį. Taip susluoksniuokite visas sluoksniuotos tešlos juosteles ir viršutines taip pat aptepkite kremu. Užlenkite maistinės plėvelės kraštus ir susukite viską į kuo gražesnės formos ritinį. Sukdami, kuo tvirčiau suspauskite visus produktus ir įsitikinkite, kad visas tinginys yra sandariai įvyniotas į plėvelę.
Paruoštą tinginį dėkite į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai per naktį, o jei galite – ir ilgiau. Kuo ilgiau laikysite (2-3 dienas), tuo daugiau kremo sugers sluoksniuotos tešlos juostelės, bus minkštesnės, o pats tinginys daug lengviau pjaustysis.
Nuimkite maistinę plėvelę ir ritinį apibarstykite papuošimui paliktomis trupintomis sluoksniuotos tešlos juostelėmis. Supjaustykite riekelėmis ir patiekite. Skanaus!
Komentarai (2)
-
Virginija
2018-03-04 16:24
Aciu uz ideja Nuostabus desertas :)