1.5 | kiauliena (su odele) |
2 valgomieji šaukštai | aitriosios paprikos |
2 arbatiniai šaukšteliai | juodieji pipirai (grūsti) |
1 arbatinis šaukštelis | akmens druskos (malūnėlyje) |
2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
2 valgomieji šaukštai | apelsinų sulčių |
Nuimkite foliją ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C , kepkite dar apie 1,5 valandos.
Jei kepimo skarda išdžiūna, įpilkite šiek tiek vandens. Norėdami kepsnio su traškia plutele, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C ir apie 10 minučių paskrudinkite, kol kepsnys paruduos.
čatniu.
Skanaus!
Patarimas! Išbandykite ir su aitriosiomis paprikomis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Holishki (balandėliai)
- Kepti inkstai
- Jautienos muštinis su svogūnais
- Pjaustytos jautienos nugarinės kepsnys
- Paprastasis guliašas
- Čipolino galvelės
- Jautienos nugarinės šašlykas
- Prancūziškas triušis
- Karamelizuotas keptas kumpis
- Kiaulienos kotletai
- Kiaulienos kumpis giroje
- Troškinta jautiena su paprika
- Faršu įdaryti pomidorai
- Įdaryta kiaulienos šoninė
- Keptas triušis su ryžiais
- Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
- Baklažanai įdaryti jautienos faršu
- Įdaryti pomidorai
- Kiaulienos išpjovos suktinukai ant iešmelio
- Mėsos kepsniukai su kumpio juostelėmis
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiauliena, su odele,
1.5 -
Aitrioji paprika,
2 valgomieji šaukštai -
Juodieji pipirai, grūsti,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Akmens druska, malūnėlyje,
1 arbatinis šaukštelis -
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Apelsinų sultys,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių. Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis.
Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt.
Sekančią dieną kiaulieną padėkite ant folija išklotos kepimo skardos ir uždengę mėsą folija kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Nuimkite foliją ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C , kepkite dar apie 1,5 valandos.
Jei kepimo skarda išdžiūna, įpilkite šiek tiek vandens. Norėdami kepsnio su traškia plutele, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C ir apie 10 minučių paskrudinkite, kol kepsnys paruduos.Truputį palaukite ir supjaustykite griežinėliais. Patiekite su keptomis daržovėmis ir persikų
čatniu.
Skanaus!
Patarimas! Išbandykite ir su aitriosiomis paprikomis.