6 vienetai | kiaušiniai (virti) |
300 gramų | vištienos filė (virta) |
1 vienetas | morkos (virta) |
100 gramų | sviestas |
3 valgomieji šaukštai | majonezas |
1 vienetas | paprika (raudona) |
Kietai virtus kiaušinius perpjauname pusiau, išimame trynius.Nupjauname nedidelę dalį kiaušinio baltymo apačios, kad geriau stovėtų gaminami viščiukai.Susmulkiname virtą vištieną,sutarkuojame virtą morką, dedame sviesto, majonezo,padruskiname, papipiriname,dedame maltų raudonųjų pipirų.Viską gerai sutriname ir formuojame rutuliukus.Apvoliojame smulkintuose kiaušinio tryniuose. Paruoštus kamuoliukus dedame į baltymus, kurių kraštelius išpjaustome peilio pagalba.Iš pipirų arba gvazdikėlių padarome akutes,iš saldžiosios paprikos išpjauname skiauterėles ir snapelius ir sodiname į pintinėlę papuoštą žalumynais:salotų, kopūstų lapeliais.
2 Tokius viščiukus labai mėgsta vaikai.
Taigi gražių ir kūrybingų kulinarinių idėjų belaukiant gražiausios pavasarinės šventės- šv.Velykų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Velykinis užkandis
- Greita užkandėlė šventiniam stalui
- Krepšeliai su avokadais ir ikrais
- Mocarelos užkandis
- Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Traškus užkandis prie alaus
- Boquerones en vinagre (kilkė acte)
- Silkė su plakta grietine
- Kepti svogūnai tešloje
- Kepenų paštetas
- Duona su įdaru
- Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio
- Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
- Užkandžių krepšeliai su lašiša
- Krekerių užkandėlė
- Vėrinukai su kumpiu
- Įdaryti svogūnai itališkai
- Baklažanų suktinukai
- Aštriai saldi kalakutienos užtepelė
- Žalumynų indeliai su krevetėmis
Velykiniai viščiukai
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, virti,
6 vienetai -
Vištienos filė, virta,
300 gramų -
Morkos, virta,
1 vienetas -
Sviestas,
100 gramų -
Majonezas,
3 valgomieji šaukštai -
Paprika, raudona,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dar reiks maltų raudonųjų (saldžių) pipirų 1 arbat. šaukštel.
Kietai virtus kiaušinius perpjauname pusiau, išimame trynius.Nupjauname nedidelę dalį kiaušinio baltymo apačios, kad geriau stovėtų gaminami viščiukai.Susmulkiname virtą vištieną,sutarkuojame virtą morką, dedame sviesto, majonezo,padruskiname, papipiriname,dedame maltų raudonųjų pipirų.Viską gerai sutriname ir formuojame rutuliukus.Apvoliojame smulkintuose kiaušinio tryniuose. Paruoštus kamuoliukus dedame į baltymus, kurių kraštelius išpjaustome peilio pagalba.Iš pipirų arba gvazdikėlių padarome akutes,iš saldžiosios paprikos išpjauname skiauterėles ir snapelius ir sodiname į pintinėlę papuoštą žalumynais:salotų, kopūstų lapeliais.
2 Tokius viščiukus labai mėgsta vaikai.
Taigi gražių ir kūrybingų kulinarinių idėjų belaukiant gražiausios pavasarinės šventės- šv.Velykų.
Komentarai (8)
-
irena
2015-03-29 20:25
laaabai gardu
-
zana
2014-04-15 11:00
bandysiu daryti
-
Monika
2012-04-08 00:24
Super receptelis :) atrodo tikrai fantastiskai :) :super:
-
Puke
2012-04-05 14:40
Labai skanu ir paprasta:)
-
Darbo skelbimas
2012-04-04 21:15
Kulinariniams puslapiams reikia redaktoriaus!
P.S. Jau taip nesmagu skaityt.. Bet visgi dėkui autorei už receptą ;) Tik būkit mielos, pasistenkit rašyti ne tik be gramatinių klaidų, bet ir sklandžiai :) Ir be kalbos kultūros klaidų.. :) Ačiū visoms ir visiems, kurie stengsis ;)
-
(anonimas)
2011-06-07 18:14
CIA DEL GROZIO ;-) :-* :pabuciuotas:
-
(anonimas)
2011-06-07 18:13
:pasiduodu: :valgau: %-) :super: :bloga: :-D :bloga: :-D :-p ;-) :-) :-)
-
daumantas
2011-05-16 13:28
jn ;-) , ;-) :-( bmn ;-) %-) %-)