2 vienetai | pomidorai |
3 vienetai | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
200 gramų | dešra |
50 gramų | sraigės (vynuoginės) |
šiek tiek | acto |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
1 stiklinė | raudonas vynas |
2 vienetai | česnakas (skiltelės) |
Virkite 1 valandą. Įmeskite džiūvesėlius. Po kurio laiko nuimkite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Avokadai su krevetėmis
- Silkės ir bulvės susitikimas
- Sumuštiniai su rūkytu šamu, keptais pomidoriukais, razinomis ir kedro riešutais
- Ant grotelių keptos daržovės
- Užkandis "Žiemos puokštė"
- Silkė su salotomis
- Lašišos paštetas su žirneliais ir olandišku padažu
- Krepšeliai su grybais
- Suši su krabų lazdelėmis
- Terrine kalakutienos ir vištienos
- Kiaušinių krepšeliai
- Lazdelės su sūriu
- Užkandis su ZIGMO silke ir tepamu sūriu Philadelphia
- Užkandis su vytinta jautiena
- Ančiukų širdelių užkandelė
- Įdarytų paprikų užkandis
- Vyniotinis iš faršo ir sūrio
- Karšti sumuštiniai su morkomis
- Silkių vyniotiniai
- Pikantiški sumuštiniai
Virtos sraigės su kevalu
-
Pomidorai,
2 vienetai -
Svogūnai,
3 vienetai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Dešra,
200 gramų -
Sraigės (vynuoginės),
50 gramų - Actas
-
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Raudonas vynas,
1 stiklinė -
Česnakas, skiltelės,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sraiges perplaukite ir įdėkite į indą su miltais bent kelioms valandoms, tuomet jos išsivalys. Po to praplaukite ir užmerkite 12 valandų į 3% acto marinatą, po to išvirkite jas su geldelemis vandenyje. Tuomet išimkite sraiges iš namelių, ištraukite žarnas, namelius praplaukite ir grąžinkite sraigės kumpelius į namelius. Iškepkite svogūnus aliejuje. Suberkite smulkintą dešrą, česnaką ir žalumynus. Įpilkite stiklinę vyno ir įmeskite sraiges. Jei vandens mazai, įpilkite papildomai, kad sraigės būtų padaže.
Virkite 1 valandą. Įmeskite džiūvesėlius. Po kurio laiko nuimkite.
Komentarai (12)
-
Khalidah
2019-05-28 18:06
Nezinojau kad sraiges turi kumpelius :))) Kinijoje jas tiesiog kepa, pasudo, ir valgomos jos istraukiant su dantu krapstuku. Jokiu perpylinejimu, actu, ir kt. nesamoniu :)))
-
sju
2011-03-07 16:33
Labai skanu :super:
-
Alina
2011-02-28 00:02
ne uz ka nesuvalgyciau :bloga:
-
Pinokis
2010-05-15 15:56
Kažkokia nesamonė-valgyt sraiges su visom žarnom... :bloga: Aš jas apverdu,išimu iš kiauto ir įdarau česnakiniu įdaru. :mmm: Tai išemus iš kiauto tokios žarnikės išsitraukia...8-| Nenormalus receptas... :ne:
-
green_raven
2009-02-27 23:30
Tai prekybos centruose galima nusipirkt jas ten perdirbtas daugiau ar mažiau.. Nes kažkaip gyvų nekiltų ranka į actą mesti... :galvoju: :stop:
-
sonata
2008-11-19 19:21
siaip tai joms reikia duoti 24val issitustinti tai paemi sausu dziuveseliu pripili i puoda ir tada ispili ten sraiges ir palieki tas 24 vanandas ir virt plaut vel virti ir plauti reikia ilgai kol nelieka sraiges seiliu
-
Tomas
2008-11-17 16:39
Kaip ir veziur, sraigiu numirusiu kienas nevalgo. Taip, gyvas.
-
Viktorija
2008-11-17 13:38
atrodo skaniai. o kaip jas is pradziu numarinti? negi taip gyvas i acta iskart?