
300 gramų | braškių uogienės |
4 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | citrinos |
4 valgomieji šaukštai | miltai |
4 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
1 valgomasis šaukštas | želatina |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tinginys
-
Braziliškas keksas
-
Velykinė banda
-
Mielinės bandelės
-
Pyragas su kumpiu ir agurkais
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir ananasais
-
Vyniotinis su varške
-
Trupiniuotis su slyvomis
-
Moliūgų sezono atidarymo pyragas
-
Varškės pyragas su bananų įdaru
-
Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Dvisluoksnis obuolių pyragas
-
Gaivus tortukas
-
Dešrelės tešloje
-
Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu
-
Pyragas su lašišos įdaru
-
Skonio kelias su abrikosais
-
Vaisių pyragas su maskarponės sūriu
-
Keksas
Vyniotinis su braškine uogiene

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Braškių uogienė,
300 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Citrinos,
1 vienetas -
Miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Cukraus pudra,
4 valgomieji šaukštai -
Želatina,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius su cukraus pudra ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, maišant, galima dėti citrinos žievelių. Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Pilti ant jos tešlą. Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 14 minučių.
Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti. Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad, kol ruošime įdarą, jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą.
Atsipilti nedaug barškių uogienės skysčio ir jame paruošti želatiną, lyg tai vanduo būtų, ką kad sako instrukcija. Gautą želę sumaišyti su likusia uogiene, kad gautųsi vientisa masė. Kai ji ima tirštėti, tepti ant biskvito ir jį suvynioti. Galima papuošti cukraus pudros ir citrinos glaistu.