
150 gramų | kiauliena (liesa) |
1 arbatinis šaukštelis | žalumynų |
1.5 arbatinio šaukštelio | krakmolas (kukurūzų) |
6 vienetai | paprika |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis, apibarstoma prieskoniniais žalumynais, sumaišoma su vandenyje išleistu krakmolu ir valandą jame palaikoma. Pipirų ankštys, išėmus sėklalizdžius, supjaustomos 4 cm pločio juostelėmis. Sumaišomi padažui skirti produktai. Mėsa sudedama į gerai įkaitintą aliejų ir jame 30 sek. (kol pasikeičia spalva) pakepinama. Supjauslyti saldieji pipirai sukrečiami į likusį įkaitintą aliejų ir maišant 30 sek. pakepinami, o po to sumaišomi su mėsa bei padažu. Viskas dar keletą minučių pakepinama. Mėsa turi būti labai minkšta, o pipirai — gruzdūs. Vietoj ankštinių pipirų galima dėti porų arba kitų daržovių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Suvyniotos dešrelės
-
Varškės užtepėlė su pomidorais ir žalumynais
-
Vištienos tortas
-
Silkės iešmeliai su svogūnėliais, paprikomis ir grietinės padažu
-
Sauliaus kibinai
-
Šokoladinės braškės
-
Sūrio piršteliai prie alaus
-
Vištienos file užkandis
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Vištiena drebučiuose
-
Naminiai čipsai su avokado padažu
-
Įdaryti pomidorai
-
Užkandžiai šulinėliuose su pikantiška mišraine, krevetėmis ir ikrais
-
Fondiu iš moliūgo
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kalakutiena
-
Sūdytos lašišos užkandėlė su grūdėtų garstyčių padažu ir pomidorais
-
Sumuštiniai "Laiveliai"
-
Silkių užkandėlė su kiviais
-
Pica su pomidorais ir dešra
-
Buritos (burritos)
Žali ankštiniai pipirai su mėsa

-
Kiauliena, liesa,
150 gramų -
Žalumynai,
1 arbatinis šaukštelis -
Krakmolas, kukurūzų,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Paprika,
6 vienetai -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reikės: šaukštas prieskoninių žalumynų, 1,5 šaukšto desertinio vyno, šaukštelis druskos, šaukštelis cukraus.
Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis, apibarstoma prieskoniniais žalumynais, sumaišoma su vandenyje išleistu krakmolu ir valandą jame palaikoma. Pipirų ankštys, išėmus sėklalizdžius, supjaustomos 4 cm pločio juostelėmis. Sumaišomi padažui skirti produktai. Mėsa sudedama į gerai įkaitintą aliejų ir jame 30 sek. (kol pasikeičia spalva) pakepinama. Supjauslyti saldieji pipirai sukrečiami į likusį įkaitintą aliejų ir maišant 30 sek. pakepinami, o po to sumaišomi su mėsa bei padažu. Viskas dar keletą minučių pakepinama. Mėsa turi būti labai minkšta, o pipirai — gruzdūs. Vietoj ankštinių pipirų galima dėti porų arba kitų daržovių.