
1 vienetas | mažoji cukinija (žalia nedidelė) |
2 vienetai | bulvių (vidutinio dydžio) |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) |
6 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | saulėgrąžų aliejus (bulvių kepimui) |
šiek tiek | druska |
Keptuvėje įkaitiname pakankamai saulėgrąžų aliejaus, kad apsemtų bulves. Sudedame bulves į keptuvę ir kepiname ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštėja. Nereikia, kad bulvės apskrustų. Po to bulves sudedame į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
-
Naminiai čipsai su avokado padažu
-
Kiaušiniai su špinatais ir feta sūriu
-
Ūmėdės padaže
-
Naminiai kebabai su vištiena
-
Pyragėliai su daržovėmis, vištiena ir sūriu
-
Omletas
-
Įdaryti artišokai
-
Omleto keksiukai
-
Šventiniai sumuštiniai
-
Sumuštiniai su rūkytu šamu, keptais pomidoriukais, razinomis ir kedro riešutais
-
Kibinai
-
Pica studentiška
-
Dideli Guliverio pirštai
-
Krabų lazdelės tešloje
-
Keksiukiniai pusryčiai
-
Benedikto kiaušiniai su ZIGMO lašiša
-
Įdaryti pievagrybiai
-
Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
-
Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
Zarangollo Murciano – ispaniškas cukinijos užkandis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Mažoji cukinija , žalia nedidelė,
1 vienetas -
Bulvės, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
6 valgomieji šaukštai - Saulėgrąžų aliejus, bulvių kepimui
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
Keptuvėje įkaitiname pakankamai saulėgrąžų aliejaus, kad apsemtų bulves. Sudedame bulves į keptuvę ir kepiname ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštėja. Nereikia, kad bulvės apskrustų. Po to bulves sudedame į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus.Svogūną nulupame, perpjauname perpus ir supjaustome juostelėmis. Cukiniją susmulkiname plonais griežinėliais.
Kiaušinius suplakame su žiupsneliu druskos.
Keptuvėje įkaitiname 6 valg. š. alyvuogių aliejaus, sudedame svogūnus, cukiniją ir kepiname ant silpnos ugnies, kol svogūnas ir cukinija suminkštėja (~20 min), pagardiname druska. Tada sudedame bulves, išmaišome, užpilame kiaušinių plakiniu ir lėtai maišome, kol kiaušinis iškepa. Jei reikia, papildomai įdedame druskos. Patiekiame su paskrudinto batono riekelėmis.
Komentarai