
1 vienetas | mažoji cukinija (žalia nedidelė) |
2 vienetai | bulvių (vidutinio dydžio) |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) |
6 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | saulėgrąžų aliejus (bulvių kepimui) |
šiek tiek | druska |
Keptuvėje įkaitiname pakankamai saulėgrąžų aliejaus, kad apsemtų bulves. Sudedame bulves į keptuvę ir kepiname ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštėja. Nereikia, kad bulvės apskrustų. Po to bulves sudedame į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Krabų lazdelės tešloje.
-
Sumuštiniai su kiaušiniu
-
Pyragėliai su daržovėmis
-
Kalmarų žiedai tešloje
-
Šokoladinės braškės
-
Obuoliai skarelėse
-
Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
-
Aštrus krevečių užkandis
-
Traškios sūrio lazdelės
-
Cukinijos lazdeles
-
Pievagrybiai kepti su česnaku
-
Traški pitos užkandėlė su sūrio padažu
-
Užkandukai
-
Žemaičių blynai su grybais
-
Silkės ir lašišos užkandėlė su bulvėmis ir majonezo padažu
-
Įdarytos bulvės
-
Viliaus sūrio sumuštinukai
-
Pyragėliai su daržovėmis, vištiena ir sūriu
-
Įdaryti svogūnai itališkai
-
Pusryčių šulinėliai su šonine
Zarangollo Murciano – ispaniškas cukinijos užkandis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Mažoji cukinija , žalia nedidelė,
1 vienetas -
Bulvės, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
6 valgomieji šaukštai - Saulėgrąžų aliejus, bulvių kepimui
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
Keptuvėje įkaitiname pakankamai saulėgrąžų aliejaus, kad apsemtų bulves. Sudedame bulves į keptuvę ir kepiname ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštėja. Nereikia, kad bulvės apskrustų. Po to bulves sudedame į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus.Svogūną nulupame, perpjauname perpus ir supjaustome juostelėmis. Cukiniją susmulkiname plonais griežinėliais.
Kiaušinius suplakame su žiupsneliu druskos.
Keptuvėje įkaitiname 6 valg. š. alyvuogių aliejaus, sudedame svogūnus, cukiniją ir kepiname ant silpnos ugnies, kol svogūnas ir cukinija suminkštėja (~20 min), pagardiname druska. Tada sudedame bulves, išmaišome, užpilame kiaušinių plakiniu ir lėtai maišome, kol kiaušinis iškepa. Jei reikia, papildomai įdedame druskos. Patiekiame su paskrudinto batono riekelėmis.
Komentarai