250 gramų | žirniai |
300 gramų | kokosų pienas (forminė) |
4 skiltelės | česnakas |
250 gramų | bulvių |
200 gramų | kiaulienos sprandinė (rūkyta) |
200 gramų | kiaulienos šoninė (rūkyta) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | paprika |
700 gramų | jautiena (su kaulu) |
šiek tiek | druska |
100 gramų | morkos |
50 mililitrų | alyvuogių aliejaus |
20 gramų | petražolės |
Jautieną įdėjau į puodą su verdančiu vandeniu ir paviriau 5 minutes. Tuomet nupyliau vandenį nuo jautienos ir užpyliau švariu karštu vandeniu. (Apie 3,5 litro) Galima vietoj jautienos naudoti kiaulieną, paukštieną - ką labiau mėgstate.
Į vandenį su jautiena įdėjau svogūno (nesmulkinto!), morkų (perpjautų tik į dvi dalis) ir viriau ant silpnos ugnies apie 1-1,5 valandos. Galiausiai turi gautis apie 2,5 litro sultinio.
Išgriebiau morkas ir svogūną. Į sultinį subėriau kubeliais supjaustytas bulves ir viriau apie 15 min.
Rūkytą kiaulieną supjausčiau kubeliais. Susmulkinau morkas, svogūną, papriką.
Kiaulieną pakepinau 2 minutes ir subėriau morkas, svogūnus ir papriką. Viską pakaitinau ant keptuvės dar 2 minutes. Keptuvės turinį sudėjau į sriubą, paskaninau druska ir viriau dar 10 min.
Galiausiai supjausčiau forminę duoną kubeliais (1x1 cm dydžio).
Kepimo skardą patepiau aliejumi, sudėjau sugrūstą česnaką. Į skardą subėriau duonos kubelius ir kepiau orkaitėje 10-15 minučių. Galima pakaitinti ir ant keptuvės.
Sriubą patiekiau su pakepinta duona. Duonos kubelius galima dėtis į sriubą, o kas nenori - valgyti kartu su sriuba.
Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Baravykų sriuba
- Pomidorinė kopūstų sriuba
- Voveraičių sriuba
- Dilgėlių sriuba
- Paprikų ir vištienos sriuba
- Vištienos sriuba
- Pupelių sriuba su miško grybais
- Suomiška žuvienė
- Svogūnų sriuba
- Rudeniu kvepianti kreminė baravykų sriuba
- Persikais, muskatu, česnakais pagardinta kiaulienos sriuba
- Moliūgų sriuba su kepinta mėsa ir porais
- Margaritos šaltibarščiai
- Sriuba su konservuotais žirneliais
- Daržovių sriuba
- Pikantiška trinta sriubytė su skrebučiais
- Žirnių sriuba su rūkyta mėsa ir skrudinta duona
- Rūgštynių kremas
- Šaltibarščiai
- Pomidorų sriuba su bazilikais
Žirnių sriuba su rūkyta mėsa ir skrudinta duona
- Paruošimo laikas:
-
Žirniai,
250 gramų -
Kokosų pienas, forminė,
300 gramų -
Česnakas,
4 skiltelės -
Bulvės,
250 gramų -
Kiaulienos sprandinė, rūkyta,
200 gramų -
Kiaulienos šoninė, rūkyta,
200 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Paprika,
1 vienetas -
Jautiena, su kaulu,
700 gramų - Druska
-
Morkos,
100 gramų -
Alyvuogių aliejus,
50 mililitrų -
Petražolės,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Džiovintus žirnius pamerkiau vandenyje ir palikau per naktį. Galima naudoti ir šviežius žirnius, taip pat tinka. :)
Jautieną įdėjau į puodą su verdančiu vandeniu ir paviriau 5 minutes. Tuomet nupyliau vandenį nuo jautienos ir užpyliau švariu karštu vandeniu. (Apie 3,5 litro) Galima vietoj jautienos naudoti kiaulieną, paukštieną - ką labiau mėgstate.
Į vandenį su jautiena įdėjau svogūno (nesmulkinto!), morkų (perpjautų tik į dvi dalis) ir viriau ant silpnos ugnies apie 1-1,5 valandos. Galiausiai turi gautis apie 2,5 litro sultinio.
Išgriebiau morkas ir svogūną. Į sultinį subėriau kubeliais supjaustytas bulves ir viriau apie 15 min.
Rūkytą kiaulieną supjausčiau kubeliais. Susmulkinau morkas, svogūną, papriką.
Kiaulieną pakepinau 2 minutes ir subėriau morkas, svogūnus ir papriką. Viską pakaitinau ant keptuvės dar 2 minutes. Keptuvės turinį sudėjau į sriubą, paskaninau druska ir viriau dar 10 min.
Galiausiai supjausčiau forminę duoną kubeliais (1x1 cm dydžio).
Kepimo skardą patepiau aliejumi, sudėjau sugrūstą česnaką. Į skardą subėriau duonos kubelius ir kepiau orkaitėje 10-15 minučių. Galima pakaitinti ir ant keptuvės.
Sriubą patiekiau su pakepinta duona. Duonos kubelius galima dėtis į sriubą, o kas nenori - valgyti kartu su sriuba.
Skanaus :)
Komentarai (4)
-
antanukas
2016-06-20 17:03
viskas gerai, tik kam tuos zirnius reikejo mirkyti jei ju niekur nedejai, o ir pavadinime gal nebutinai tie zirniai turi but