150 gramų | kvietiniai miltai |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
šiek tiek | druska |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
5 vienetai | abrikosų |
100 mililitrų | uogienė (abrikosų) |
150 gramų | aliejaus |
150 mililitrų | grietinė |
200 gramų | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai |
Po to užsimaišome tešlą: išplakame kiaušinius su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome grietinę, aliejų, kepimo miltelius ir miltus.
Tešlą supilame į paruoštą kepimo formą. Ant tešlos sudėliojame abrikosų skilteles.
Kepame 30 min. 180° C orkaitėje.
Po to aptepame uogiene ir kepame dar 5-10 minučių.
Kai iškeps, apibarstykite cukraus pudra.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mano pyragas
- Keksas "C"
- Rusiškas morkų pyragas
- Plokštainis "Čigonas"
- Šokoladinė vasara
- Šviesus trupininis pyragas su varške ir uogiene
- Pynė su džemu
- Šokoladinis obuolių pyragas
- Kalėdinė eglutė
- Balta sluoksniuota duona
- Velykinis pyragas
- Vyniotnis su aguonomis
- Vyniotinukai su obuoliais
- Citrininis pyragas
- Žuvies pyragas
- Sezamo gardumynas
- Batonas su sūriu ir česnaku
- Šokoladinis pyragas
- Šokoladinis varškės pyragas
- Sūrio plokštainis su gervuogėmis
Abrikosų pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
150 gramų -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Druska
-
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Abrikosai,
5 vienetai -
Uogienė, abrikosų,
100 mililitrų -
Aliejus,
150 gramų -
Grietinė,
150 mililitrų -
Cukrus,
200 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia skiltelėmis supjaustome abrikosus. Jų galima dėti ir daugiau 5-6 vnt.
Po to užsimaišome tešlą: išplakame kiaušinius su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome grietinę, aliejų, kepimo miltelius ir miltus.
Tešlą supilame į paruoštą kepimo formą. Ant tešlos sudėliojame abrikosų skilteles.
Kepame 30 min. 180° C orkaitėje.
Po to aptepame uogiene ir kepame dar 5-10 minučių.
Kai iškeps, apibarstykite cukraus pudra.
Komentarai (6)
-
Danutė Drukteinienė
2024-06-06 14:41
Pyragas abrikosų
-
Vilija
2017-02-21 11:00
Nerealiai skanus pyragas. Kepiau pagal Lijanos patarimą, dėjau mandarinų džemą ir labaiiii skanus pyragas. Kepkite ir liksite sužavėti.
-
Lijana
2017-02-13 17:44
Suabejojau receptu ir pakeičiau kai kurių produktų kiekį. Aliejaus naudojau 100gramų, miltų 200 gramų ir pyragas iškepė skanus. Minkštas, drėgnas, tad manau jog tokio kiekio aliejaus būtų buvę per daug o miltų per mažai.
-
Augustinas
2013-09-01 14:38
Bandom