![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
150 gramų | kvietiniai miltai |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
šiek tiek | druska |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
5 vienetai | abrikosų |
100 mililitrų | uogienė (abrikosų) |
150 gramų | aliejaus |
150 mililitrų | grietinė |
200 gramų | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai |
Po to užsimaišome tešlą: išplakame kiaušinius su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome grietinę, aliejų, kepimo miltelius ir miltus.
Tešlą supilame į paruoštą kepimo formą. Ant tešlos sudėliojame abrikosų skilteles.
Kepame 30 min. 180° C orkaitėje.
Po to aptepame uogiene ir kepame dar 5-10 minučių.
Kai iškeps, apibarstykite cukraus pudra.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
-
Šlapias pyragas
-
Tinginys
-
Nykštukų pyragaičiai
-
Obuolių ir spanguolių pyragas
-
Saldus pyragas
-
Sūrio pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Sezamo gardumynas
-
Trupininis pyragas ,,Ubagas''
-
Varškės pyragas su džiovintais vaisiais
-
Aronijų uogienės greitpyragis su migdolais ir kokosų drožlėmis
-
Gaivus pyragas
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Šokoladinis kriaušių pyragas
-
Paprastas šokoladinis pyragas
-
Biskvitas su vyšniomis
-
Kokosinis pyragas
-
Kalėdinė eglutė
-
Varškės pyragas su vyšniomis
Abrikosų pyragas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
150 gramų -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Druska
-
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Abrikosai,
5 vienetai -
Uogienė, abrikosų,
100 mililitrų -
Aliejus,
150 gramų -
Grietinė,
150 mililitrų -
Cukrus,
200 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia skiltelėmis supjaustome abrikosus. Jų galima dėti ir daugiau 5-6 vnt.
Po to užsimaišome tešlą: išplakame kiaušinius su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome grietinę, aliejų, kepimo miltelius ir miltus.
Tešlą supilame į paruoštą kepimo formą. Ant tešlos sudėliojame abrikosų skilteles.
Kepame 30 min. 180° C orkaitėje.
Po to aptepame uogiene ir kepame dar 5-10 minučių.
Kai iškeps, apibarstykite cukraus pudra.
Komentarai (6)
-
Danutė Drukteinienė
2024-06-06 14:41
Pyragas abrikosų
-
Vilija
2017-02-21 11:00
Nerealiai skanus pyragas. Kepiau pagal Lijanos patarimą, dėjau mandarinų džemą ir labaiiii skanus pyragas. Kepkite ir liksite sužavėti.
-
Lijana
2017-02-13 17:44
Suabejojau receptu ir pakeičiau kai kurių produktų kiekį. Aliejaus naudojau 100gramų, miltų 200 gramų ir pyragas iškepė skanus. Minkštas, drėgnas, tad manau jog tokio kiekio aliejaus būtų buvę per daug o miltų per mažai.
-
Augustinas
2013-09-01 14:38
Bandom