
2 vienetai | persikai (geltoni, nepernokę) |
šiek tiek | pomidorai (slyviniai, Romano, 2/3 pipirų tūrio) |
1 vienetas | žalioji citrina |
šiek tiek | druska |
4 valgomieji šaukštai | sojos padažas (Teriyaki su imbieru) |
Visi pipirai smulkiai supjaustomi (kuo aštresni - tuo smulkiau), supjaustomi pomidorai 1cm3 kubeliais, įdedama druskos, laimo sulčių, trinti persikų mikštimai, užpilamas padažas ir viskas gerai išmaišoma. Palaikoma ~1 val šaldytuve.
Patiekiama prie šašlykų ar kt. keptų mėsų.
Mėgėjai gali įsidėti Rocoto - labai aštrių arba Habanero - labai labai (!!!) aštrių pipirų.
Skanaus!
DĖMESIO! Jei netyčiom aštrumu persistengėte, valgydami turėkite šviežių mėtos lapelių - išsigelbėjimas nuo gleivinės išdeginimo.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Padažas prie kugelio
-
Pomidorų padažas
-
Šokolado padažas
-
Sojų padažo dažinys
-
Padažas keptai mėsai
-
Arvydo kepintų pomidorų kečupas
-
Raudonasis padažas
-
Pikantiškas padažas su majonezu
-
Vištienos kukuliai su aitriųjų paprikų mirkomuoju padažu
-
Krienų padažas
-
Pieno padažas
-
Gvakamolė
-
Uogų padažas blynams
-
Grybų padažas
-
Dietinis padažas
-
Krienų užpilas
-
Citrinų sirupas
-
Česnako padažas
-
Avinielis su sviestuotu krienu
-
Olandiškas padažas
Aštriai saldi salsa

- Paruošimo laikas:
-
Persikai, geltoni, nepernokę,
2 vienetai - Pomidorai, slyviniai, Romano, 2/3 pipirų tūrio
-
Žalioji citrina,
1 vienetas - Druska
-
Sojos padažas, Teriyaki su imbieru,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Papildomai reikės po 2 vnt pipirų ankščių (Anaheim - lengvai aštrūs, tamsiai raudoni; Pepperoncini - švelnūs, gelsvi; Poblano - nedaug aštrūs, tamsiai žali, Itališkų saldžiųjų - skaisčiai raudoni; Jalapeno - vidutinio aštrumo tamsiai žali arba Serano - aštrūs tamsiai žali; Vengriski vaškiniai - gelsvi, vidutinio aštrumo);
Visi pipirai smulkiai supjaustomi (kuo aštresni - tuo smulkiau), supjaustomi pomidorai 1cm3 kubeliais, įdedama druskos, laimo sulčių, trinti persikų mikštimai, užpilamas padažas ir viskas gerai išmaišoma. Palaikoma ~1 val šaldytuve.
Patiekiama prie šašlykų ar kt. keptų mėsų.
Mėgėjai gali įsidėti Rocoto - labai aštrių arba Habanero - labai labai (!!!) aštrių pipirų.
Skanaus!
DĖMESIO! Jei netyčiom aštrumu persistengėte, valgydami turėkite šviežių mėtos lapelių - išsigelbėjimas nuo gleivinės išdeginimo.
Komentarai (5)
-
Ieva
2010-10-20 19:21
Skanus patiekalas :super:
-
Arvydas Z
2009-08-17 19:16
anonimui
o as ir nesakiau, kad jie patys astriausi pasauly.
-
(anonimas)
2009-08-17 15:09
O Habanero nėra patys aštriausi pipirai pasaulyje :-)