Miltai kepinami svieste, kol pagels, atskiedžiami trupučiu vandens ir pavirinami. Įpilama verdančio pieno, išmaišoma, įberiama druskos, cukraus.
Padažo tirštumas priklauso nuo miltų kiekio, taigi jų galima imti mažiau ar daugiau negu nurodyta, įdarams pieno padažą galima tirštinti kiaušiniais. Įmušus kiaušinį, padažas kaitinamas, kol sutirštės. Tiršti padažai vartojami įdarams, vidutinio tirštumo — daržovėms, mėsos bei žuvies valgiams, o skysti — kruopų, varškės patiekalams gardinti.

Pieno padažas
Paruošimo laikas:
Apie 10 min
INGREDIENTAI:
1 stiklinė | pienas |
0.5 valgomojo šaukšto | kvietiniai miltai |
0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Viskio karamelė
-
Sojų paštetas
-
Tikra Guacamole
-
Jogurtinis padažas
-
Jogurto ir agurkų padažiukas
-
Padažas lietiniams blynams su mėsa
-
Padažas – marinatas
-
Česnakinis padažas
-
Itališkas pomidorų padažas
-
Baravykų padažas
-
Kmynų padažas žuvies patiekalams
-
Padažas su voveraitėmis
-
Mango padažas
-
Varškės padažas
-
Čilietiškas padažas
-
Arvydo greipfrutų-alyvuogių padažas
-
Padažas bulvėms
-
Lenkiškas padažas prie virtos žuvies
-
Aštriai saldi salsa
-
Kmynų padažas
Pieno padažas
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
1 stiklinė -
Kvietiniai miltai,
0.5 valgomojo šaukšto -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto - Druska
- Cukrus
- Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Miltai kepinami svieste, kol pagels, atskiedžiami trupučiu vandens ir pavirinami. Įpilama verdančio pieno, išmaišoma, įberiama druskos, cukraus.
Padažo tirštumas priklauso nuo miltų kiekio, taigi jų galima imti mažiau ar daugiau negu nurodyta, įdarams pieno padažą galima tirštinti kiaušiniais. Įmušus kiaušinį, padažas kaitinamas, kol sutirštės. Tiršti padažai vartojami įdarams, vidutinio tirštumo — daržovėms, mėsos bei žuvies valgiams, o skysti — kruopų, varškės patiekalams gardinti.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...