![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Burokėlių rūgštis
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | burokėliai |
2 litrai | vanduo |
1 vienetas | duona (riekė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Burokėliai gerai išplaunami šepetuku, plonai nulupami, supjaustomi griežinėliais, sudedami į stiklinį arba emaliuotą indą, užpilami virintu šiltu vandeniu, įdedama riekelė (arba plutelė) duonos. Uždengiama subadytu popieriumi ir pastatoma šiltoje patalpoje (18—20°C). Po kelių dienų, kai skystis pasidaro rūgštus, nupilamas į butelius ir sandariai uždalomas. Likusius burokėlius galima pakartotinai užpilti vandeniu.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šaltalankio sultys
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Braškių uogienė
-
Konservuoti špinatai
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
-
Rabarbarų uogienė
-
Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
-
Kiauliena drebučiuose
-
Žemuogės cukruje
-
Slyvos bruknėse
-
Juodieji serbentai savo sultyse
-
Braškinė uogienė
-
Slyvų - aronijų kompotas
-
Moliūgų ir persikų uogienė
-
Kaukazinių slyvaičių tyrė
-
Agrastų marmeladas
-
Juodų serbentų uogienė
-
Cukinijų pagardas žiemai
-
Marinuoti burokėliai
Burokėlių rūgštis
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Burokėliai,
1 kilogramas -
Vanduo,
2 litrai -
Duona, riekė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Burokėliai gerai išplaunami šepetuku, plonai nulupami, supjaustomi griežinėliais, sudedami į stiklinį arba emaliuotą indą, užpilami virintu šiltu vandeniu, įdedama riekelė (arba plutelė) duonos. Uždengiama subadytu popieriumi ir pastatoma šiltoje patalpoje (18—20°C). Po kelių dienų, kai skystis pasidaro rūgštus, nupilamas į butelius ir sandariai uždalomas. Likusius burokėlius galima pakartotinai užpilti vandeniu.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...