
Burokėlių rūgštis
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | burokėliai |
2 litrai | vanduo |
1 vienetas | duona (riekė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Burokėliai gerai išplaunami šepetuku, plonai nulupami, supjaustomi griežinėliais, sudedami į stiklinį arba emaliuotą indą, užpilami virintu šiltu vandeniu, įdedama riekelė (arba plutelė) duonos. Uždengiama subadytu popieriumi ir pastatoma šiltoje patalpoje (18—20°C). Po kelių dienų, kai skystis pasidaro rūgštus, nupilamas į butelius ir sandariai uždalomas. Likusius burokėlius galima pakartotinai užpilti vandeniu.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Gudobelių uogienė
-
Konservuoti baravykai
-
Šparaginės pupelės žiemai
-
Cukinijos žiemai
-
Mėlynių kompotas
-
Svarainių kompotas
-
Agrastinis kompotas
-
Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
-
Raugerškio uogos, trintos su cukrumi
-
Šaldyti grybai
-
Spanguolių ir morkų marmeladas
-
Šaltalankio sultys
-
Bulgariški marinuoti agurkėliai
-
Šaltalankio uogienė
-
Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Itališkos daržovių salotos
-
Marinuoti agrastai
-
Konservuoti burokėliai
-
Svarainiai cukruje
Burokėlių rūgštis
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Burokėliai,
1 kilogramas -
Vanduo,
2 litrai -
Duona, riekė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Burokėliai gerai išplaunami šepetuku, plonai nulupami, supjaustomi griežinėliais, sudedami į stiklinį arba emaliuotą indą, užpilami virintu šiltu vandeniu, įdedama riekelė (arba plutelė) duonos. Uždengiama subadytu popieriumi ir pastatoma šiltoje patalpoje (18—20°C). Po kelių dienų, kai skystis pasidaro rūgštus, nupilamas į butelius ir sandariai uždalomas. Likusius burokėlius galima pakartotinai užpilti vandeniu.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...