Burokėlių rūgštis
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | burokėliai |
2 litrai | vanduo |
1 vienetas | duona (riekė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Burokėliai gerai išplaunami šepetuku, plonai nulupami, supjaustomi griežinėliais, sudedami į stiklinį arba emaliuotą indą, užpilami virintu šiltu vandeniu, įdedama riekelė (arba plutelė) duonos. Uždengiama subadytu popieriumi ir pastatoma šiltoje patalpoje (18—20°C). Po kelių dienų, kai skystis pasidaro rūgštus, nupilamas į butelius ir sandariai uždalomas. Likusius burokėlius galima pakartotinai užpilti vandeniu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Raudonųjų serbentų kompotas
- Rabarbarų tyrė
- Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
- Aviečių marmeladas
- Konservuoti žirneliai
- Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
- Konservuoti baravykai
- Agrastų marmeladas
- Žemuogių uogienė
- Erškėtrožių uogienė
- Konservuoti aguročiai
- Konservuotos rūgštynės
- Raudonųjų serbentų drebučiai su vanile
- Cukinijų- ananasų konservai
- Apelsininė cukinija
- Rauginti agurkai
- Slyvos bruknėse
- Konservuoti grybai
- Bulgariški marinuoti agurkėliai
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
Burokėlių rūgštis
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Burokėliai,
1 kilogramas -
Vanduo,
2 litrai -
Duona, riekė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Burokėliai gerai išplaunami šepetuku, plonai nulupami, supjaustomi griežinėliais, sudedami į stiklinį arba emaliuotą indą, užpilami virintu šiltu vandeniu, įdedama riekelė (arba plutelė) duonos. Uždengiama subadytu popieriumi ir pastatoma šiltoje patalpoje (18—20°C). Po kelių dienų, kai skystis pasidaro rūgštus, nupilamas į butelius ir sandariai uždalomas. Likusius burokėlius galima pakartotinai užpilti vandeniu.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...