
Burokėlių rūgštis
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | burokėliai |
2 litrai | vanduo |
1 vienetas | duona (riekė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Burokėliai gerai išplaunami šepetuku, plonai nulupami, supjaustomi griežinėliais, sudedami į stiklinį arba emaliuotą indą, užpilami virintu šiltu vandeniu, įdedama riekelė (arba plutelė) duonos. Uždengiama subadytu popieriumi ir pastatoma šiltoje patalpoje (18—20°C). Po kelių dienų, kai skystis pasidaro rūgštus, nupilamas į butelius ir sandariai uždalomas. Likusius burokėlius galima pakartotinai užpilti vandeniu.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolienė
-
Moliūgų ir persikų uogienė
-
Sedulos vaisių drebučiai
-
Slyvų - aronijų kompotas
-
Raudonųjų serbentų drebučiai su vanile
-
Slyvų kompotas
-
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
-
Mėlynių kompotas
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Kriaušienė
-
Konservuoti grybai
-
Slyvų uogienė
-
Aviečių marmeladas
-
Obuolių sultys
-
Agrastų marmeladas
-
Mišrainė su ryžiais
-
Konservuoti pomidorai
-
Slyvos bruknėse
-
Grybai svieste
-
Marinuotos vyšnios
Burokėlių rūgštis
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Burokėliai,
1 kilogramas -
Vanduo,
2 litrai -
Duona, riekė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Burokėliai gerai išplaunami šepetuku, plonai nulupami, supjaustomi griežinėliais, sudedami į stiklinį arba emaliuotą indą, užpilami virintu šiltu vandeniu, įdedama riekelė (arba plutelė) duonos. Uždengiama subadytu popieriumi ir pastatoma šiltoje patalpoje (18—20°C). Po kelių dienų, kai skystis pasidaro rūgštus, nupilamas į butelius ir sandariai uždalomas. Likusius burokėlius galima pakartotinai užpilti vandeniu.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...