
12 vienetų | bulvių (virtos) |
3 vienetai | bulvių (virtos) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | grietinė |
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiniais, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens didžkukulai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami akepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.
Varškės įdarui į ištrintą varškę įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, kmynų; viskas išmaišoma. Didžkukulai užpilami tirpintu sviestu su grietine.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Silkės suktiniai su džiovintais baravykais ir kelmučiais
-
Daržovės drebučiuose
-
Kibinai
-
Sumuštinukai "Sweat dreams"
-
Kalmaras vyno padaže
-
Tuno - lašišos užkandinis tortas
-
Virtų kiaušinių pusryčiai
-
Šaltiena su vištiena
-
Skanusis daržovių šašlykas
-
Karaimų kibinai
-
Krekeriai su avokadų piure
-
Bulvių ir lašišos kukuliai
-
Naminis varškės sūris
-
Sūrios lazdelės
-
Duona įdaryti pomidorai
-
Greitai užraugti agurkai
-
Lazdelės su sūriu
-
Keksiukiniai pusryčiai
-
Kumpio ir sūrio bandelės
-
Šaltiena
Didžkukulai su varške

-
Bulvės, virtos,
12 vienetų -
Bulvės, virtos,
3 vienetai - Druska
- Grietinė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Varškės įdarui papildomai reikės: 500 g varškės, kiaušinis, truputis druskos, kmynų, riebalų.
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiniais, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens didžkukulai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami akepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.
Varškės įdarui į ištrintą varškę įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, kmynų; viskas išmaišoma. Didžkukulai užpilami tirpintu sviestu su grietine.