
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
3 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
1.5 stiklinės | cukrus |
2 vienetai | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
1 valgomasis šaukštas | kefyras |
1 stiklinė | pienas |
1 valgomasis šaukštas | želatina |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
šiek tiek | aguonų (ar kiti priedai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ingridos obuolių pyragas
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Braškių pyragas
-
Vaisinis varškinukas
-
Tinginys pagal J. Oliverį
-
Švelnus pyragas
-
Astos obuolių pyragas
-
Šokoladinis pyragas
-
Šokoladinė vasara
-
Pyragas su aguonomis ir razinomis
-
Obuolių pyragas
-
Mielinis vyniotinis su aguonomis
-
Gaivus bananų ir meduolių pyragas
-
Varškės pyragas "Apelsinas"
-
Vištienos pyragas su grybais
-
Daniškas kalėdinis pyragas
-
Elzaso tortas
-
Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
-
Pyragas su kriaušėmis
-
Braškių ir bananų pyragas
Ingos pyragas

- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Kiaušiniai, tryniai,
3 vienetai -
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
2 vienetai -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Kefyras,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1 stiklinė -
Želatina,
1 valgomasis šaukštas - Vanilinis cukrus
- Aguonos, ar kiti priedai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Cukrų, kiaušinį ir trynius išsukame, o tuo tarpu išlydome sviestą ir atvėsiname. Į sviestą suberiame miltus, truputį vanilinio cukraus, cukraus ir trynių plakinį, užgesintą sodą kefyru ir viską gerai išmaišome. Skardoje ištiesiame kepimo popierių, dedame sluoksnį tešlos ant viršaus, aguonų ir mandarinų skiltelių (r kitų vaisių), tada vėl sluoksnį tešlos. Pašauname į įkaitintą šiek tiek orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje tol, kol iškeps. Tuo tarpu išplakame kiaušinių baltymus su puse stiklinės cukraus bei trupučiu vanilės. Išplakame iki tyros masės. Pieną užviriname, įdedame želatiną ir ištirpiname, atvėsiname ir supilame į baltymus. Tada išmaišome ir užpilame ant pyrago ir padedame sustengti. Skanaus!
Komentarai (4)
-
Inga
2010-02-12 17:01
nepaminejau sviesto kiek reikia:( jo reikia 150 g. ;-)