
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
3 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
1.5 stiklinės | cukrus |
2 vienetai | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
1 valgomasis šaukštas | kefyras |
1 stiklinė | pienas |
1 valgomasis šaukštas | želatina |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
šiek tiek | aguonų (ar kiti priedai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas "Vasarą palydint"
-
Bulvių pyragėliai su mėsa
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Šokoladinis vyniotinis
-
Tinginys su riešutais
-
Kakavinis pyragas su sutirštintu pienu ir vyšniomis
-
Trupininis pyragas ,,Ubagas''
-
Meduoliukas
-
Slyvinis
-
Šokoladinis obuolių pyragas
-
Tirolietiškas pyragas su abrikosais
-
Įvairių vaisių pyragas
-
Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
-
Slyvų pyragas
-
Rudeniškas moliūgų skanumynas
-
Aguonų-migdolų pyragas
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Sūrio pyragas
-
Trupininis pyragas su varške ir persikais
Ingos pyragas

- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Kiaušiniai, tryniai,
3 vienetai -
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
2 vienetai -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Kefyras,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1 stiklinė -
Želatina,
1 valgomasis šaukštas - Vanilinis cukrus
- Aguonos, ar kiti priedai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Cukrų, kiaušinį ir trynius išsukame, o tuo tarpu išlydome sviestą ir atvėsiname. Į sviestą suberiame miltus, truputį vanilinio cukraus, cukraus ir trynių plakinį, užgesintą sodą kefyru ir viską gerai išmaišome. Skardoje ištiesiame kepimo popierių, dedame sluoksnį tešlos ant viršaus, aguonų ir mandarinų skiltelių (r kitų vaisių), tada vėl sluoksnį tešlos. Pašauname į įkaitintą šiek tiek orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje tol, kol iškeps. Tuo tarpu išplakame kiaušinių baltymus su puse stiklinės cukraus bei trupučiu vanilės. Išplakame iki tyros masės. Pieną užviriname, įdedame želatiną ir ištirpiname, atvėsiname ir supilame į baltymus. Tada išmaišome ir užpilame ant pyrago ir padedame sustengti. Skanaus!
Komentarai (4)
-
Inga
2010-02-12 17:01
nepaminejau sviesto kiek reikia:( jo reikia 150 g. ;-)