
4 kilogramai | anties |
15 vienetų | bulvių |
3 valgomieji šaukštai | medus (skystas) |
3 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
3 valgomieji šaukštai | garstyčios |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (šviežiai sumalti) |
1 stiklinė | česnakas |
Įtrinkite druska ir pipirais.
Česnaką sugrūskite.
Išmaišykite medų su citrinos sultimis ir garstyčiomis. Į šią masę įmaišykite česnaką. Marinatu ištepkite antį.
Leiskite įsigerti marinatui. Palaikykite antį 2 valandas šaldytuve, o jei turite daugiau laiko – visą parą.
Į antį pridėkite bulvių ir įdėkite į „kepimo rankovę“. Kiek bulvių netilps į antį, pridėkite šalia. Užriškite rankovės galus.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Po to rankovę atsargiai pradurkite ir prakirpkite. Kepkite dar 30 minučių, kad antis apskrustų.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Jolantos sočioji mišrainė
-
Bulvių ir špinatų apkepas
-
Kepti inkstai
-
Farširuota lydeka
-
Kopūstų tortas
-
Kiaulienos vyniotinis su morkomis
-
Bebriena
-
Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
-
Kepta žąsies kulšelė
-
Alkanųjų pica
-
Vištiena su bulvių koše
-
Pikantiški veršienos kepsniai
-
Bulviniai blynai su įdaru
-
Aurimo šašlykas
-
Troškinta vištiena kinietiškai
-
Veršienos šašlykas
-
Vištiena pietums
-
Kepti ryžiai
-
Mūsų šašlikas
-
Kiaulienos išpjovos suktinukai ant iešmelio
Kepta antis su bulvių įdaru

-
Antis,
4 kilogramai -
Bulvės,
15 vienetų -
Medus, skystas,
3 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
3 valgomieji šaukštai -
Garstyčios,
3 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai, šviežiai sumalti
-
Česnakas,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Antį apdorokite ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Įtrinkite druska ir pipirais.
Česnaką sugrūskite.
Išmaišykite medų su citrinos sultimis ir garstyčiomis. Į šią masę įmaišykite česnaką. Marinatu ištepkite antį.
Leiskite įsigerti marinatui. Palaikykite antį 2 valandas šaldytuve, o jei turite daugiau laiko – visą parą.
Į antį pridėkite bulvių ir įdėkite į „kepimo rankovę“. Kiek bulvių netilps į antį, pridėkite šalia. Užriškite rankovės galus.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Po to rankovę atsargiai pradurkite ir prakirpkite. Kepkite dar 30 minučių, kad antis apskrustų.
Skanaus!
Komentarai (8)
-
Marija
2017-04-15 19:38
Aš kepu pagal šį receptą jau ne pirmą kartą. Labai skaniai gaunasi :) Bulviu niekuo nebarstau, uztenka nuo anties imarinavimo, česnako dedu beveik visą galvute :)
-
Arunas
2015-12-22 12:13
Paprastai antis kepa 2.5-3val. O ne 1val. Cia ne vista.
-
kestas
2015-01-15 12:27
Bandysiu,o bulvėms kokių prieskonių nereikia? O tikrai tiek daug česnako?
-
jurate
2015-01-11 11:44
Nu kepu....bet kas gausis tai nz....kai iskeps..bus matyt...:-!
-
deimante
2013-12-03 12:31
Jo dek stikline drasiai...
-
cesnakai
2013-03-28 12:11
tikrai cesnako stikline? ne galvute?