1 kilogramas | kiauliena (sprandinė) |
100 gramų | obuoliai (džiovinti) |
1 žiupsnelis | čiobreliai |
2 skiltelės | česnakas |
1 vienetas | svogūnai |
1 žiupsnelis | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Autorės receptas
Šis receptas panašus į bajoriškus zrazus, tik čia jie šiek tiek modifikuoti pagal laikmetį ir netroškinti, o kepti orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šašlykas pomidorų padažo marinate
- Aštrus guliašas
- Veršienos kepenėlių troškinys
- Veršienos pjausniai
- Kotletai su daržovių įdaru
- Daržovių ir mėsos apkepas
- Kiaulienos karka
- Veršienos kumpis su obuoliais
- Klasikinis sprandinės šašlykas
- Stirnienos vyniotiniai
- Naminiai mėsainiai su ant grilio kepta mėsyte
- Čili jautienos gaminimas
- Mėsos ir daržovių vėrinukai
- Kepsnys Du milžinai
- "Ponios cepelinai"
- Kiaulienos kepsneliai
- Balandėliai pekino kopūsto lapuose
- Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
- Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
- Lengvi kiaulienos kepsneliai
Kiaulienos suktinukai su džiovintais obuoliais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiauliena, sprandinė,
1 kilogramas -
Obuoliai, džiovinti,
100 gramų -
Čiobreliai,
1 žiupsnelis -
Česnakas,
2 skiltelės -
Svogūnai,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis - Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Džiovintus obuolius mažiausiai 1 valandą mirkyti karštame vandenyje. Tada juos nuspausti ir smulkiai supjaustyti. Keptuvėje įkaitinti šaukštą sviesto, sumaišytu su šaukštu aliejaus, pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir suberti obuolius. Įpilti dar aliejaus ir troškinti apie 10 min., įbėrus čiobrelių ir rozmarino.
Iš sprandinės pasigaminti išklotines. Kadangi manoji buvo labai stora tai gavosi net keturios. Išklotinę išmušti, paskaninti česnaku, druska ir pipirais.
Į paruoštą išklotinę dėti obuolių - svogūnų įdarą ir suvynioti į kepimo rankovę. Stengtis ,kiek įmanom stipriau, suveržti. Kepti orkaitėje apie 15 min. 200°C temp. ir dar 45 minutes kepti 180°C temp. Skaniausia su bulvių koše.
Autorės receptas
Šis receptas panašus į bajoriškus zrazus, tik čia jie šiek tiek modifikuoti pagal laikmetį ir netroškinti, o kepti orkaitėje.