Pieną supilti į puodą, suberti cukrų, įdėti medų ir pašildyti. Kai cukrus ir medus ištirps, nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, prieskonius ir druską.
Ataušinus viską perpilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suplakti šluotele, po to įberti miltus su soda ir toliau plakti.
Tada suberti džiovintus vaisius, išmaišyti, pridengti rankšluostėliu ir palikti 2 dienoms fermentacijai.
Po to sudėti tešlą į 2 siauras formas (išteptas taukais ir apibertas džiūvėsėliais).
Kepti 1 val.
Meduolis išsilaiko šviežias visą mėnesį!
Meduoliukas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 800 gramų | kvietiniai miltai |
| 500 gramų | medus |
| 500 gramų | cukrus |
| 1 stiklinė | pienas |
| 4 vienetai | kiaušiniai |
| 50 gramų | sviestas |
| 100 gramų | prieskoniai (meduoliams) |
| 100 gramų | apelsinų (žievelė, kapota) |
| 100 gramų | riešutai |
| 1 arbatinis šaukštelis | soda |
| šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Biskvitas su vyšniomis
-
Pyragas su persikais ir pudingu
-
Kalėdinis keksas
-
Tinginys su riešutais
-
Diena ir Naktis
-
Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu
-
Purus aviečių vyniotinis
-
Mano pyragas
-
Prancūziškas mėsos pyragas
-
Krokodilas
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Vasariškas obuolių pyragas
-
Juodųjų serbentų pyragas su varške
-
Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
-
Pyragas su razinomis
-
Braškių ir bananų pyragas
Meduoliukas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
800 gramų -
Medus,
500 gramų -
Cukrus,
500 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Prieskoniai, meduoliams,
100 gramų -
Apelsinai, žievelė, kapota,
100 gramų -
Riešutai,
100 gramų -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pieną supilti į puodą, suberti cukrų, įdėti medų ir pašildyti. Kai cukrus ir medus ištirps, nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, prieskonius ir druską.
Ataušinus viską perpilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suplakti šluotele, po to įberti miltus su soda ir toliau plakti.
Tada suberti džiovintus vaisius, išmaišyti, pridengti rankšluostėliu ir palikti 2 dienoms fermentacijai.
Po to sudėti tešlą į 2 siauras formas (išteptas taukais ir apibertas džiūvėsėliais).
Kepti 1 val.
Meduolis išsilaiko šviežias visą mėnesį!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
