Pieną supilti į puodą, suberti cukrų, įdėti medų ir pašildyti. Kai cukrus ir medus ištirps, nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, prieskonius ir druską.
Ataušinus viską perpilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suplakti šluotele, po to įberti miltus su soda ir toliau plakti.
Tada suberti džiovintus vaisius, išmaišyti, pridengti rankšluostėliu ir palikti 2 dienoms fermentacijai.
Po to sudėti tešlą į 2 siauras formas (išteptas taukais ir apibertas džiūvėsėliais).
Kepti 1 val.
Meduolis išsilaiko šviežias visą mėnesį!
Meduoliukas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų | kvietiniai miltai |
500 gramų | medus |
500 gramų | cukrus |
1 stiklinė | pienas |
4 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | sviestas |
100 gramų | prieskoniai (meduoliams) |
100 gramų | apelsinų (žievelė, kapota) |
100 gramų | riešutai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Saldus pyragas
- Pyragas su žuvies įdaru
- Vanilinis obuolių pyragas
- Obuolių apkepas
- Obuolių pyragas
- Obuolių pyragas
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Apverstas pyragas su ananasais
- Pyragas "Obuolinis"
- Velykinis pyragas su įdaru
- Tinginys tarp aguonų
- Įvairių vaisių pyragas
- Pynė su džemu
- Citrininis vyniotinukas su uogiene
- Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
- Citrininis varškės pyragas su kakava
- Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene
- Tobulo skonio rudens pyragas
- Tinginys
- Varškės pyragas
Meduoliukas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
800 gramų -
Medus,
500 gramų -
Cukrus,
500 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Prieskoniai, meduoliams,
100 gramų -
Apelsinai, žievelė, kapota,
100 gramų -
Riešutai,
100 gramų -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pieną supilti į puodą, suberti cukrų, įdėti medų ir pašildyti. Kai cukrus ir medus ištirps, nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, prieskonius ir druską.
Ataušinus viską perpilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suplakti šluotele, po to įberti miltus su soda ir toliau plakti.
Tada suberti džiovintus vaisius, išmaišyti, pridengti rankšluostėliu ir palikti 2 dienoms fermentacijai.
Po to sudėti tešlą į 2 siauras formas (išteptas taukais ir apibertas džiūvėsėliais).
Kepti 1 val.
Meduolis išsilaiko šviežias visą mėnesį!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...