Pieną supilti į puodą, suberti cukrų, įdėti medų ir pašildyti. Kai cukrus ir medus ištirps, nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, prieskonius ir druską.
Ataušinus viską perpilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suplakti šluotele, po to įberti miltus su soda ir toliau plakti.
Tada suberti džiovintus vaisius, išmaišyti, pridengti rankšluostėliu ir palikti 2 dienoms fermentacijai.
Po to sudėti tešlą į 2 siauras formas (išteptas taukais ir apibertas džiūvėsėliais).
Kepti 1 val.
Meduolis išsilaiko šviežias visą mėnesį!

Meduoliukas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų | kvietiniai miltai |
500 gramų | medus |
500 gramų | cukrus |
1 stiklinė | pienas |
4 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | sviestas |
100 gramų | prieskoniai (meduoliams) |
100 gramų | apelsinų (žievelė, kapota) |
100 gramų | riešutai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių pyragas
-
Velykų pyragas
-
Apelsininis pyragas
-
Varškės pyragas su obuoliais
-
Aguonų vyniotinukai
-
Šokoladinis vyniotinis
-
Persikų pyragas su šokolado gabaliukais
-
Amerikietiškas pekano riešutų pyragas
-
Jogurtinis pyragas
-
Kakavinis Napoleonas
-
Pyragas "Obuolinis"
-
Morkų tortas
-
Kokosinis pyragas
-
Imbierinis namelis
-
Mano pyragas
-
Tinginys su riešutais
-
Krokodilas
-
Evelinos varškės pyragas
-
Varškės ir sūrio apkepas
-
Apkepas „Greitukas“
Meduoliukas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
800 gramų -
Medus,
500 gramų -
Cukrus,
500 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Prieskoniai, meduoliams,
100 gramų -
Apelsinai, žievelė, kapota,
100 gramų -
Riešutai,
100 gramų -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pieną supilti į puodą, suberti cukrų, įdėti medų ir pašildyti. Kai cukrus ir medus ištirps, nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, prieskonius ir druską.
Ataušinus viską perpilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suplakti šluotele, po to įberti miltus su soda ir toliau plakti.
Tada suberti džiovintus vaisius, išmaišyti, pridengti rankšluostėliu ir palikti 2 dienoms fermentacijai.
Po to sudėti tešlą į 2 siauras formas (išteptas taukais ir apibertas džiūvėsėliais).
Kepti 1 val.
Meduolis išsilaiko šviežias visą mėnesį!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...