Sviestą burokine tarka sutarkuojame į miltus, supilame pieną ir lengvai išmaišome tešlą.
2 val. ją laikome šaltai.
Iš atšaldytos tešlos kočiojame 3-4 mm storio lakštus ir apipjauname kraštus, suteikdami jiems norimą formą.
3/4 tešlos sunaudojame dideliams trikampiams, o 1/4 - mažiems.
Lakštus subadome šakute ir iškepame 150°-170°C temperatūroje.
Kremui puode užverdame pieną, cukrų ir 200 g sviesto. Kaitindami ant mažos ugnies ir nuolat maišydami suberiame miltus.
Į praaušusį kremą įmaišome likusį sviestą, po vieną kiaušinį, suberiame vanilės cukrų ir supilame romą.
Kremu pertepame iškeptus lakštus, aptepame viršų ir šonus.
Tortą apibarstome trupiniais ir papuošiame.
Napoleonas
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
| 400 gramų | sviestas (kremui) |
| 1 stiklinė | pienas (kremui) |
| 6 stiklinės | kvietiniai miltai (kremui) |
| 400 gramų | sviestas (kremui) |
| 8 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai (kremui) |
| 2 stiklinės | cukrus (kremui) |
| 2 vienetai | kiaušiniai (kremui) |
| 1 litras | pienas (kremui) |
| 2 valgomieji šaukštai | romas (kremui) |
| 50 gramų | vanilinis cukrus (kremui) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Senovinis varškės pyragas
-
Velykinė pynė
-
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
-
Elzaso tortas
-
Varškės apkepas su šokolado glaistu
-
Pyragas su varškės įdaru
-
Pyragas "Kukurūznikas"
-
Braziliškas keksas
-
Šoninės ir svogūnų pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Obuolių ir riešutų pyragas
-
Paprastas pyragas su persikais
-
Paukštienos pyragas šventiniam stalui
-
Amerikietiškas pyragas
-
Purus aviečių vyniotinis
-
Obuolių-rabarbarų pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Kalėdinis keksas
-
Apelsininis pyragas su migdolais
-
Spurgos su įdaru
Napoleonas
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas, kremui,
400 gramų -
Pienas, kremui,
1 stiklinė -
Kvietiniai miltai, kremui,
6 stiklinės -
Sviestas, kremui,
400 gramų -
Kvietiniai miltai, kremui,
8 valgomieji šaukštai -
Cukrus, kremui,
2 stiklinės -
Kiaušiniai, kremui,
2 vienetai -
Pienas, kremui,
1 litras -
Romas, kremui,
2 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus, kremui,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sviestą burokine tarka sutarkuojame į miltus, supilame pieną ir lengvai išmaišome tešlą.
2 val. ją laikome šaltai.
Iš atšaldytos tešlos kočiojame 3-4 mm storio lakštus ir apipjauname kraštus, suteikdami jiems norimą formą.
3/4 tešlos sunaudojame dideliams trikampiams, o 1/4 - mažiems.
Lakštus subadome šakute ir iškepame 150°-170°C temperatūroje.
Kremui puode užverdame pieną, cukrų ir 200 g sviesto. Kaitindami ant mažos ugnies ir nuolat maišydami suberiame miltus.
Į praaušusį kremą įmaišome likusį sviestą, po vieną kiaušinį, suberiame vanilės cukrų ir supilame romą.
Kremu pertepame iškeptus lakštus, aptepame viršų ir šonus.
Tortą apibarstome trupiniais ir papuošiame.
Reklama:
Komentarai (4)
-
alytus
2015-02-11 22:22
Riebu fui
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
