
500 gramų | kvietiniai miltai |
30 gramų | mielės |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | pienas (šiltas) |
200 gramų | sviestas (formelėms patepti) |
4 vienetai | kiaušiniai (tryniai, patepimui) |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
šiek tiek | sviestas (formelėms patepti) |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai, patepimui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aitriųjų čili pica
-
Tortas-vyniotinis
-
Keksiukai su vyšniomis
-
Mielinės spurgos
-
Vyniotinis su maskarpone, persikais ir spanguolėmis
-
Prancūziški pyragėliai "Canneles"
-
Pyragas su agrastais ir vyšniom
-
Sausainiai su varške ir cinamonu
-
Kepta duona "Su skyle"
-
Vaisių pyragas su maskarponės sūriu
-
Rožės
-
Graikinių riešutų pyragas
-
Pikantiškas daržovių pyragas
-
Velykinė boba
-
Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
-
Jogurtinis keksas su raudonųjų arba juodųjų serbentų kremu
-
Slyvų pyragas
-
Pyragaičiai "Aebleskiver" su bananų įdaru
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Pyragas su slyvom ir karamele
Mielinės bandelės

-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Mielės,
30 gramų -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas, šiltas,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas, formelėms patepti,
200 gramų -
Kiaušiniai, tryniai, patepimui,
4 vienetai -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Sviestas, formelėms patepti
-
Kiaušiniai, tryniai, patepimui,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles sumaišyti su pienu, cukrumi ir žiupsneliu miltų. Palaikyti apie 15 minučių. Miltus suberti į dubenį, padaryti duobutę. Išlydytą sviestą atvėsinti ir supilti kartu su mielių mase į miltus. Minkyti tešlą, kol nelips prie dubens kraštų. Paskui uždengti rankšluosčiu ir palaikyti apie 30 minučių. Iš tešlos iškočioti volelį, jį padalinti į 20 gabaliukų, o paskui kiekvieną perpjauti į dvi dalis, iš kurių viena dalis yra du trečdaliai tešlos, o kita – vienas trečdalis. Iš jų visų suformuoti rutuliukus. Formeles ištepti sviestu. Įdėti didįjį rutuliuką, viduryje padaryti įdubą ir į ją įdėti mažąjį rutuliuką. Dar palaikyti, kad pakiltų apie 90 minučių. Orkaitę įkaitinti iki 220 0C. Bandeles aptepti kiaušinio tryniu ir kepti apie 15-20 minučių. Skanaus :)