
500 gramų | kvietiniai miltai |
30 gramų | mielės |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | pienas (šiltas) |
200 gramų | sviestas (formelėms patepti) |
4 vienetai | kiaušiniai (tryniai, patepimui) |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
šiek tiek | sviestas (formelėms patepti) |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai, patepimui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keksiukai su šviesiu "DanSukker" sirupu ir džiovintomis papajomis
-
Daniškas kalėdinis pyragas
-
Tortas "Velykinis sluoksniuotis"
-
Trapūs vafliai
-
Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene
-
Paprasti sausainiai su šokolado glaistu
-
Bandelės su cinamonu
-
Žaismingi keksiukai
-
Keksiukai su tabasco padažu
-
Vafliai su chalva
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Biskvitinis plokštainis "Kinder Milk Slice"
-
Tortas "Grietinė"
-
Sausainiai „Mano meilei“
-
Pyragas su žuvies įdaru
-
Varškės pyragas su obuoliais
-
Ilgas batonas
-
Mielinės spurgos su obuoliais
-
Medaus tortukas
-
Arbūzų tortas
Mielinės bandelės

-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Mielės,
30 gramų -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas, šiltas,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas, formelėms patepti,
200 gramų -
Kiaušiniai, tryniai, patepimui,
4 vienetai -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Sviestas, formelėms patepti
-
Kiaušiniai, tryniai, patepimui,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles sumaišyti su pienu, cukrumi ir žiupsneliu miltų. Palaikyti apie 15 minučių. Miltus suberti į dubenį, padaryti duobutę. Išlydytą sviestą atvėsinti ir supilti kartu su mielių mase į miltus. Minkyti tešlą, kol nelips prie dubens kraštų. Paskui uždengti rankšluosčiu ir palaikyti apie 30 minučių. Iš tešlos iškočioti volelį, jį padalinti į 20 gabaliukų, o paskui kiekvieną perpjauti į dvi dalis, iš kurių viena dalis yra du trečdaliai tešlos, o kita – vienas trečdalis. Iš jų visų suformuoti rutuliukus. Formeles ištepti sviestu. Įdėti didįjį rutuliuką, viduryje padaryti įdubą ir į ją įdėti mažąjį rutuliuką. Dar palaikyti, kad pakiltų apie 90 minučių. Orkaitę įkaitinti iki 220 0C. Bandeles aptepti kiaušinio tryniu ir kepti apie 15-20 minučių. Skanaus :)