| 2 valgomieji šaukštai | cukrus (rudasis) |
| 340 gramų | ananasų (konservuoti, nuvarvinti) |
| šiek tiek | vyšnios (kokteilinės) |
| 4 vienetai | kiaušiniai |
| 100 mililitrų | cukrus (rudasis) |
| 130 mililitrų | grietinėlės, 35% |
| 1.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
| 10 gramų | sviestas (kepimo formai tepti) |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
2. Plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri, tada įmaišyti grietinėlę. Ant mišinio išsijokite miltus, kepimo miltelius ir atsargiai, kruopščiai viską išmaišykite.
3. Į kepimo formą pamažu supilkite tešlą, stengdamiesi neišjudinti vaisių. Kepti 40 min., kol pyragas gerai iškils, gelsvai parus ir palietus bus elastingas.
4. Palikite jį vėsti formoje 5 min., tada išverskite į lėkštę, kad ananasai atsidurtų viršuje.
Naudojau kepimo formą, su nuimamu dugnu, nes iš jos lengviau ir gražiau išsiima pyragas.
Paprastas, greitas, pigus ir skanus pyragas.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ingos pyragas
-
Trapus pyragas su obuolių koše
-
Vaflinis pyragas
-
Slyvų pyragas
-
Tamsus pyragas
-
Pyragas su razinomis
-
Moliūgų sezono atidarymo pyragas
-
Šokoladinė vasara
-
Varškės pyragas
-
Morkų pyragas
-
Varškės pyragas
-
Gaivus bananų ir meduolių pyragas
-
Pyragas "Vasarą palydint"
-
Kisieliaus keksas
-
Varškės pyragas su jogurtu
-
Obuolių „Šarlotė“
-
Obuolių ir varškės pyragas prie kavos
-
Vanilinis obuolių pyragas
-
Vyniotinis su aguonomis
-
Vyniotinis su varške
Apverstas ananasinis pyragas
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus, rudasis,
2 valgomieji šaukštai -
Ananasai, konservuoti, nuvarvinti,
340 gramų - Vyšnios, kokteilinės
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus, rudasis,
100 mililitrų -
Grietinėlė, 35%,
130 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
1.5 stiklinės -
Sviestas, kepimo formai tepti,
10 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros. Patepkite sviestu 30 cm skersmens ir 4 cm aukščio kepimo formos vidų. Dugną ir šonus apibarstykite ruduoju cukrumi. Dugną išklokite ananasų griežinėliais, į tarpus dėkite vyšnių puselių.
2. Plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri, tada įmaišyti grietinėlę. Ant mišinio išsijokite miltus, kepimo miltelius ir atsargiai, kruopščiai viską išmaišykite.
3. Į kepimo formą pamažu supilkite tešlą, stengdamiesi neišjudinti vaisių. Kepti 40 min., kol pyragas gerai iškils, gelsvai parus ir palietus bus elastingas.
4. Palikite jį vėsti formoje 5 min., tada išverskite į lėkštę, kad ananasai atsidurtų viršuje.
Naudojau kepimo formą, su nuimamu dugnu, nes iš jos lengviau ir gražiau išsiima pyragas.
Paprastas, greitas, pigus ir skanus pyragas.
Komentarai (7)
-
Margo
2011-07-21 20:26
O grietinėlė tai yra plakta grietinė, ar ne? :-)
-
inga
2011-02-26 14:07
Ką vietoje grietinėlės galima naudoti.? Labai skaniai atrodo ;-) :-)
-
Agnė
2011-02-25 19:59
Vyšnios nėra būtinos, jos daugiau dėl spalvos. (:
-
RM
2011-02-25 16:58
Labai gražu ir, manau, skanu. :super: Jei parašytumėt, kuo pakeisti vyšnias, nes namuose neturiu, vakare tikrai išbandyčiau. :-)
-
RM
2011-02-25 16:57
Labai gražu ir, manau, skanu. :super: Jei parašytumėt, kuo pakeisti vyšnias, nes namuose neturiu, vakare tikrai išbandyčiau. :-)
