
1.5 kilogramo | triušiena |
100 mililitrų | sultinys |
100 mililitrų | alyvuogių aliejaus |
100 mililitrų | vyno actas |
350 mililitrų | vynas (sausas, baltas) |
6 vienetai | svogūnai ((maži svogūnėliai)) |
5 skiltelės | česnakas |
2 pakeliai | arbatos (juoda) |
5 vienetai | pipirai (juodi) |
5 vienetai | pipirai (balti) |
1 valgomasis šaukštas | rozmarinas |
1 valgomasis šaukštas | petražolės |
1 valgomasis šaukštas | kmynai |
1 valgomasis šaukštas | bazilikas |
1 vienetas | pipirai (čili) |
1 vienetas | lauro lapų |
1.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
Pagaminamas marinatas. Arbatos pakeliai užpilami 100 ml karšto vandens. Į dubenį supilamas alyvuogių aliejus, vynas, vyno actas, juoda arbata, suberiami rozmarinai, petražolės, bazilikas, kmynai, lauro lapas, čili pipirai, juodieji ir baltieji pipirai, cukrus, druska ir išmaišoma. Marinatas užpilamas ant triušienos gabaliukų. Indas uždengiamas ir dedamas į šaldytuvą 24 val.
Triušienos gabaliukai išimami iš marinato, nusausinami ir apkepinami aliejaus - sviesto mišinyje iš abiejų pusių po 5 min., kol gražiai pagelsta. Tada supilamas marinatas, karštas sultinys, užvirinama ir uždengus troškinama apie 1 val. ant silpnos ugnies.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Jautienos muštinis su svogūnais
-
Jautienos antrekotas su pomidorų ir grybų padažu
-
Liežuvis su grybais
-
Troškintas triušis (su baravykasi arba be) su bulvių koše
-
Kepta kiaulienos karka žarijose
-
Kepta jautiena
-
Naminis šnicelis
-
Kiaulienos suktinukai
-
Kepsnys su persikų padažu
-
Jautienos kepsnys
-
Kepsnys su pomidorais ir špinatais
-
Spageti su kukuliais
-
Karališkieji kotletai
-
Kepsneliai su sūriu
-
Veršienos maltiniai
-
"Ponios cepelinai"
-
Šonkauliukai saldžiarūgščiame padaže
-
Čenachai
-
Kepenys japoniškai
-
Armėniški arba mini mantai
Pikantiška triušiena

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Triušiena,
1.5 kilogramo -
Sultinys,
100 mililitrų -
Alyvuogių aliejus,
100 mililitrų -
Vyno actas,
100 mililitrų -
Vynas, sausas, baltas,
350 mililitrų -
Svogūnai, (maži svogūnėliai),
6 vienetai -
Česnakas,
5 skiltelės -
Arbata, juoda,
2 pakeliai -
Pipirai, juodi,
5 vienetai -
Pipirai, balti,
5 vienetai -
Rozmarinas,
1 valgomasis šaukštas -
Petražolės,
1 valgomasis šaukštas -
Kmynai,
1 valgomasis šaukštas -
Bazilikas,
1 valgomasis šaukštas -
Pipirai, čili,
1 vienetas -
Lauro lapai,
1 vienetas -
Cukrus,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Triušiena nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma nedideliais gabaliukais. Česnako skiltelės, svogūnėliai susmulkinami ir sumaišomi su triušiena.
Pagaminamas marinatas. Arbatos pakeliai užpilami 100 ml karšto vandens. Į dubenį supilamas alyvuogių aliejus, vynas, vyno actas, juoda arbata, suberiami rozmarinai, petražolės, bazilikas, kmynai, lauro lapas, čili pipirai, juodieji ir baltieji pipirai, cukrus, druska ir išmaišoma. Marinatas užpilamas ant triušienos gabaliukų. Indas uždengiamas ir dedamas į šaldytuvą 24 val.
Triušienos gabaliukai išimami iš marinato, nusausinami ir apkepinami aliejaus - sviesto mišinyje iš abiejų pusių po 5 min., kol gražiai pagelsta. Tada supilamas marinatas, karštas sultinys, užvirinama ir uždengus troškinama apie 1 val. ant silpnos ugnies.
Komentarai