![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
150 mililitrų | obelių aliejus |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
150 gramų | baravykai (džiovinti) |
2 vienetai | svogūnai |
300 mililitrų | vanduo (verdantis) |
1 žiupsnelis | kokosų pienas |
Šaltinis: dienraštis "Respublika", priedas "Laisvalaikis"
Poniatovskio koldūnai yra vienas seniausių ir populiariausių bajoriškos virtuvės patiekalų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Afrikinis šamas orkaitėje su daržovėmis
-
Voveraičių padažas
-
Stirnienos kumpis
-
Austrijos varškėtis
-
Morkų maltiniai
-
Jautienos pjausnys garstyčių marinate
-
Pica su saliami ir žirneliais
-
Dešrelės su bulviniais blynais
-
Gardūs veršienos karbonadai
-
Kiaulienos sprandinės kepsnys “Armonika”
-
Kepenėlių blyneliai
-
Pikantiškas jautienos kepsnys
-
Sotūs pietūs - meksikietiškai
-
Vištienos file kepsnys
-
Vištienos apkepas su obuoliais
-
Bulvių armonikos
-
Tradicinė dvaro žuvis adventui
-
Kiauliena su aguročiais
-
Šašlykai su actu ir žalumynais
-
Aitri kepta šoninė
Poniatovskio koldūnai su baravykais
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obelių aliejus,
150 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Baravykai, džiovinti,
150 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Vanduo, verdantis,
300 mililitrų -
Kokosų pienas,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Užvirinti vandenį ir į jį supilti aliejų, gerai išmaišyti. Tada suberti miltus ir užminkyti tešlą. Baigti minkyti ant stalo. Leisti tešlai apie 20 min. pastovėti, kad atvėstų.
Grybus geriausia užpilti su vandeniu ir palaikyti kelias valandas arba per naktį. Vandenį nupilti, užpilti naujo, įberti šiek tiek druskos ir išvirti. Išvirtus džiovintus grybus sumalti arba smulkiai supjaustyti. Aš smulkinu smulkintuvu.
Nedideliame kiekyje aliejaus pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną,o kai gražiai apkeps, sudėti sumaltus grybus, įberti maltų pipirų, druskos.
Atvėsusią tešlą iškočioti (miltais barstyti nereikia, ji nelimpa), išspausti apskritimus, dėti po arbatinį šaukštelį įdaro ir lipdyti koldūnus. Paruoštus koldūnus dėti virti į verdantį pasūdytą vandenį. Virti apie 5 min. po to, kai koldūnai iškils į paviršių ir vanduo vėl užvirs.
Šaltinis: dienraštis "Respublika", priedas "Laisvalaikis"
Poniatovskio koldūnai yra vienas seniausių ir populiariausių bajoriškos virtuvės patiekalų.