
150 mililitrų | obelių aliejus |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
150 gramų | baravykai (džiovinti) |
2 vienetai | svogūnai |
300 mililitrų | vanduo (verdantis) |
1 žiupsnelis | kokosų pienas |
Šaltinis: dienraštis "Respublika", priedas "Laisvalaikis"
Poniatovskio koldūnai yra vienas seniausių ir populiariausių bajoriškos virtuvės patiekalų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos kulšelės tešloje
-
Spagetti makaronai su mėsos padažu
-
Vištiena garų puode
-
Kalakutienos krūtinėlė šokolado padaže "Mole Poblano"
-
Itališka veršienos filė
-
Tuno blyneliai
-
Paukštiena lizdeliuose (greitai)
-
Norvegiški bulviniai blynai
-
Keptų kepenų gaminimas
-
Bulviniai blynai su lašiša
-
Kepsneliai su grybais
-
Žuvies blyneliai su žalumynais
-
Apkeptos daržovės
-
Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
-
Arvydo Londono kepsnys su prieskoniais (London Broil)
-
Grill sūris
-
Mėsos duona
-
Bulvių plokštainis
-
Grill dešrelės
-
Paprikos su įdaru
Poniatovskio koldūnai su baravykais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obelių aliejus,
150 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Baravykai, džiovinti,
150 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Vanduo, verdantis,
300 mililitrų -
Kokosų pienas,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Užvirinti vandenį ir į jį supilti aliejų, gerai išmaišyti. Tada suberti miltus ir užminkyti tešlą. Baigti minkyti ant stalo. Leisti tešlai apie 20 min. pastovėti, kad atvėstų.
Grybus geriausia užpilti su vandeniu ir palaikyti kelias valandas arba per naktį. Vandenį nupilti, užpilti naujo, įberti šiek tiek druskos ir išvirti. Išvirtus džiovintus grybus sumalti arba smulkiai supjaustyti. Aš smulkinu smulkintuvu.
Nedideliame kiekyje aliejaus pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną,o kai gražiai apkeps, sudėti sumaltus grybus, įberti maltų pipirų, druskos.
Atvėsusią tešlą iškočioti (miltais barstyti nereikia, ji nelimpa), išspausti apskritimus, dėti po arbatinį šaukštelį įdaro ir lipdyti koldūnus. Paruoštus koldūnus dėti virti į verdantį pasūdytą vandenį. Virti apie 5 min. po to, kai koldūnai iškils į paviršių ir vanduo vėl užvirs.
Šaltinis: dienraštis "Respublika", priedas "Laisvalaikis"
Poniatovskio koldūnai yra vienas seniausių ir populiariausių bajoriškos virtuvės patiekalų.