300 gramų | ryžiai |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 sauja | grybai |
šiek tiek | žalumynų ((įvairūs)) |
100 gramų | kiauliena (kumpis) |
1 stiklinė | mėsa (pjaustyta) |
3 vienetai | pomidorai |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
1 valgomasis šaukštas | petražolės (smulkinta) |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiaušinių ir rūkyto bekono salotos ant prancūziško batono riekelių
- Labai skanūs sumuštiniai
- Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
- Omletas mažiesiems
- Šventiniai braškių vėrinukai
- Žuvis tešloje
- Šventinis lavašo vyniotinis
- Kepenų paštetas
- Sūrio ir krabų lazdelių sumuštiniai
- Kepta duona su įmantriu padažu
- Vyniotinis "Siurprizas"
- Pomidorų užkandėlė su mocarela
- Duona su įdaru
- Ant grotelių keptos daržovės
- Braškės šokolade
- Karštas aštrus užkandis iš pupelių
- Paprikos užkandėlė su varške
- Apkeptas sūris
- Burokėlių ir svogūnų puokštė
- Marinuota saldžiarūgšti silkė
Ryžių paštetas
- Paruošimo laikas:
-
Ryžiai,
300 gramų -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Grybai,
1 sauja - Žalumynai, (įvairūs)
-
Kiauliena, kumpis,
100 gramų -
Mėsa, pjaustyta,
1 stiklinė -
Pomidorai,
3 vienetai -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Petražolės, smulkinta,
1 valgomasis šaukštas -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai - Pipirai, juodieji
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išverdama biri ryžių košė. Ji išverčiama į graibštą. Nuvalyti, smulkiai supjaustyti grybai bei žalumynai pakepinami su aliejumi ir, į jį įpylus truputį vandens, patroškinami, kol suminkštėja. Po to sudedama supjaustytas kumpis, mėsa, pomidorai, pomidorų padažas ir petražolių lapeliai. Indas uždengiamas dangčiu, ir viskas 10 min. patroškinama. Po to įberiama druskos, pipirų, įpilama truputį vandens. Atsiradusios sultys per sietą nukošiamos ant ryžių. Keptuvas ištepamas sviestu, išbarstomas maltais džiūvėsėliais, į jį sukrečiama dalis ryžių, viduryje padaroma duobelė, į kurią sudedama troškinta mėsa. Viršus užlyginamas likusiais ryžiais, apibarstomas maltais džiūvėsėliais, apšlakstomas tirpintu sviestu. Paštetas kepamas orkaitėje, kol pasidaro auksinės spalvos. Patiekiamas su lapinėmis salotomis.