| 3 kilogramai | kiauliena (sprandinė) |
| šiek tiek | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tradicinė pica
-
Kelmučių kotletukai
-
Makaronai su faršu
-
Spagečių pica
-
Omletas su kumpiu ir žirneliais
-
Šonkauliukai kepti orkaitėje
-
Bananiniai varškėčiai
-
Kopūstienė su grybais
-
Terrine kalakutienos ir vištienos
-
Maltos vištienos kepsnys
-
Keptos vištos blauzdelės
-
Kiaulienos ir bulvių su brokoliais duetas
-
Vištienos kepsniukai
-
Žuvis su cukinija
-
Jautienos ir bulvių apkepas
-
Lauko čili sriuba
-
Plovas su baklažanais
-
Žuvis tešloje
-
Burokėlių apkepas
-
Žuvies užkepėlė
Šašlykai (tikri, skanūs)
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Kiauliena, sprandinė,
3 kilogramai - Prieskoniai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šio marinato sistema ingredientus dėti būtent tokia eiliškumo tvarka kaip parašyta Tai yra būtina jeigu norite tikrai skanių šašlykų
Kiaulienos sprandinę supjaustome 3 4cm storio kubeliais.
Marinuojame: 1) 4-5 a.š. druskos. 2) Juodi pipirai (būtinai stambaus malimo). Jei malsite su malūnėliu, tai reikės 15-20vnt pipirų. 3) Koriandras (kinza) - 15-20vnt. 4) 1/2 a.š. baziliko. 5) Kuminas (zira) - nesumaišykite su krapais arba su kmynais, lapai panašios išvaizdos. Reikės kiek mažiau nei 1/2 a.š. 6) pora lauro lapelių. 7) Malta raudonoji paprika - 1/2 a.š be kaupo. 8) Svogūnai - santykis su mėsa 1:1 , supjaustome griežinėliais, nestambiai. 9) Saulėgrąžų aliejus 5-6 v.š. - Tik saulėgrąžų, nedėkite alyvuogių, nes skonis bus tikrai ne toks. 10)Viską gerai išmaišykite 11) Citrina – Iš 1vnt. vidutinio dydžio citrinos išspaudžiame sultis. Jokiu būdų nedėkit citrinos anksčiau, nei numatyta recepte, nes mėsa taps guminė.
Dar kartą viską gerai išmaišome, sudedam į puodą, prispaudžiam kuo nors iš viršaus ir paliekame per naktį. Kepti galima ir orkaitėje, ir keptuvėje, o mangale ant žarijų – bus labai skanu. Vadovaukitės receptu ir būsite maloniai nustebinti. Skanaus.
Komentarai (2)
-
zigmas
2015-05-20 13:09
As isalkau be skaitydamas o kol pasidarysiu reikes palaidot.
